Споделете:

 

Тайландското правителство разглежда законопроект за регулиране на криптовалутите

 

Тайландското правителство обмисля два законопроекта, насочени към регулирането на транзакциите с криптовалута и налагането на данъци върху печалбите от крипто-инвестиции.

Регулаторните мерки са насочени към криптовалутите и първоначалното предлагане на монети (ICO). Според “Bangkok Post”, заместник министър-председателя на Тайланд, Висана Кренангу, е споделил с правителството необходимостта от “цялостно регулиране” на криптовалутите и ICO монетите. Заместник министър-председателя се позовава на злоупотребите, прането на пари, укриването на данъци и други престъпни дейности.Очевидно обаче, вицепремиерът посочи, че новите законопроекти не целят да забранят напълно криптовалутите и тяхната употреба. Той заяви, че новите правила ще защитават както инвеститорите в криптовалута, така и потребителите. Преди да бъдат одобрени законопроектите, те трябва да бъдат разгледани от държавния съвет на Тайланд. Също така проектите ще бъдат разгледани и обсъдени от финансовите регулаторни органи в страната.

Заместник министър-председателят добави, че всички сделки с цифрова валута, включително сделки с крипто-обмени, трябва да бъдат регистрирани от съответните органи. Според заместник министър-председателя съответните органи са Министерството на финансите и Комисията за ценни книжа.
Криптовалутите, токените от ICO кампании и други активи под формата на електронни данни, се класифицират като цифрови активи от тайландското Министерство на финансите.

 

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment