Споделете:

 

Тайландската комисия за ценни книжа и борси разкри броя на заявките, които е получила от фирми, които искат да стартират първоначално предлагане на монети (ICO). Въпреки това, поне една фирма стартира първоначално предлагане на монети, без да получи одобрение за това. Междувременно първата компания на фондовата борса в Тайланд, която пусна свои токени, има нов план за “съживяването” на монетата си.

Тайландската комисия за ценни книжа и борси, главният регулатор в страната, разкри броя на компаниите, които са кандидатствали за стартирането на ICO. От комисията заявиха, че до момента са получили 6 заявки, които се очакват да бъдат одобрени четвъртото тримесечие на тази година. Освен това, още 12 компании са заинтересовани, но не са подали официално заявление за лиценз.
Освен това, тайландската комисия за ценни книжа и борси ще създаде специална комисия от експерти в сферата на ICO и дигиталните валути, за да контролират компаниите.Фирми, издаващи токени без лиценз

Тайланд актуализира лиценза за ICO токени, като предупреди компаниите, които не притежават подобен лиценз. След разследване от страна на комисията, бе констатирано, че множество компании предлагат своите ICO токени в социалните мрежи. Според комисията, компания без лиценз е събрала около 15 346 130$.

Комисията за ценни книжа и борси подчерта, че DB Hold Plc не е упълномощена да издава токени. Комисията е наредила на компанията де преустанови всички дейности, свързани с издаването на токени. Също така тайландската комисия за ценни книжа и борси подчерта, че всички компании, които са стартирали ICO преди приемането на разпоредбите за криптовалути, са освободени от изискването да кандидатстват за лиценз.

Нов план за ICO от дружество регистрирано в Тайландската фондова борса

Jmart Plc е първата компания, регистрирана на фондовата борса в Тайланд за издаване на токени. Компанията предлага Jfincoin чрез дъщерното си дружество Jventures Plc. Въпреки всичките усилия на компанията, стойността на монетата е паднала до около 0.05$, като през февруари цената на монетата бе около 0.20$. Една от основните причини за този спад в цената на монетата е загубата на увереност в инвеститорите. Според слухове и твърдения, бившият изпълнителен директор на Jventures e участвал в измамни практики.
Сега компанията излезе с нов план. Jmart търси разрешение от банката на Тайланд и комисията за ценните книжа и борси да използва Jfincoin за плащания в магазините, започвайки със собствените магазини Jmart. Ако този план бъде одобрен, тази монета ще бъде първия юридически токен, който може да се използва за плащания в страната.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment