Споделете:

 

Тайланд се превърна в последната държава, която ще облага криптовалутите с данъци

 

Очевидно е, че крипто-индустрията е предизвикала много дебати относно бъдещето на парите. Тайланд винаги е била интересна държава, когато става въпрос за регулиране на тази нова форма на пари, тъй като изглежда, че няма рационален подход. Това изглежда ще се промени, тъй като военния режим в страната иска да започне да облага криптовалутите с данъци в близко бъдеще.

Въвеждане на данъчно облагане на криптовалутите

За хората няма да е голяма изненада да научат, че някои страни облагат криптовалутите с данъци. Това също означава, че тези страни ще трябва да признаят Биткойн и алтернативните монети като форма на законно платежно средство или като актив, тъй като те не могат да бъдат облагани при каквито и да било други обстоятелства.
Един от най-интересните примери в това отношение е Тайланд. Азиатската нация има военен режим, който в миналото е бил доста против криптовалутите. В един момент почти изглеждаше, че използването на Биткойн ще стане незаконно в страната, въпреки че нещата никога не са достигнали до този момент. Вместо това изглежда, че режимът внезапно гледа на криптовалутите по съвсем различен начин.Според Nikkei, Тайланд ще започне да облага криптовалутите с данък. Това е доста интересно развитие, въпреки че не всеки ще се съгласи с него. Въз основа на информацията изглежда, че всички сделки с криптовалута ще бъдат обект на плосък данък с добавената стойност от 7%. Освен това има 15% данък върху печалбите от възвръщаемостта на конкретни инвестиции. Това е доста висок данък, но това също е положителен знак за бъдещето на криптовалутите в Азия. В известен смисъл това все още е доста консервативен подход. Докато данъчното облагане на Биткойн и алтернативните монети винаги е било обект на известни противоречия, става ясно, че много правителства гледат на криптовалутите по съвсем различен начин. Дали тази тенденция ще достигне и до други страни в региона остава да се види.

Макар, че това развитие е интригуващо, бъдещето на криптовалутната индустрия в Тайланд остава под съмнение. По-конкретно, все още има сравнително малко разногласия, особено когато става въпрос за ICO и други начини за набиране на средства. Същевременно тази нова мярка ще спомогне за създаването на по-жизнеспособна екосистема за всички заинтересовани страни.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment