Споделете:

 

Тайланд ще финализира регулаторните рамки за дигиталните валути в рамките на един месец

 

Тайландският заместник министър-председател заяви, че законът за криптовалутите и първоначалното предлагане на монети ще бъде финализиран в рамките на един месец. Регулаторните органи се срещнаха и постигнаха взаимно съгласие за това, че не е необходимо да се позовават на спорния закон на страната, раздел 44, а да се въведе “специален закон” за дигиталните активи.


Специален закон за криптовалутите

Г-н Рапи Сукарикатул, генерален секретар на Комисията за ценните книжа и фондовите борси в Тайланд, разкри в събота, че комисиите са се срещнали и са решили да създадат “специален закон” за дигиталните активи. Този закон също така ще регулира първоначалното предлагане на монети (ICO). Законът ще създаде правила за инвеститорите, посредниците, търговците и търговските платформи.  Специалният закон ще регулира покупката и продажбата на дигитални валути, за да се избегнат манипулациите на пазара, прането на пари и укриването на данъци.
Тайландският министър на финансите, Афисак Тантиварауонг, каза, че Министерството на приходите в страната обмисля как да облага с данъци цифровите валути.

Тайландските регулатори са притеснени относно бързия растеж на пазарите за криптовалута. Имаше предложения, че може да е необходимо от прилагането на “Раздел 44“. Раздел 44 от Временната конституция от 2014 година оправомощава Националния съвет за мир и ред да издаде заповед за реформиране на всички области в страната.

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment