Споделете:

 

Таксите за транзакция с Биткойн достигнаха до “несправедливо евтино” ниво

 

Таксите за транзакции с Биткойн (BTC) достигна най-ниското си ниво за почти 12 месеца насам. Според информационна услуга за таксите в мрежата на Биткойн, базирана в Twitter, транзакционните такси са достигнали рекордно ниско ниво от 1 сатоши за байт. По-просто казано, транзакцията Ви днес ще бъде потвърдена за около 20 минути дори при най-ниската възможна такса.

Група крипто-ентусиасти тестваха това, като изпратиха 10 000 долара чрез Edge Wallet. Edge Wallet позволява на потребителя да зададе такса. Ентусиастите зададоха такса 1 сатоши на байт, както е написано по-горе. Последвалата такса е била само 0,01$. Междувременно средната такса за транзакция с Биткойн през днешния ден е около 1,20$.
По време на върховата цена на Биткойн през декември, която достигна 20 000 долара, таксите за транзакция с Биткойн бяха достигнали средна стойност от 55$.


Има ли ефект от SegWit?

Segregated Witness (Segwit) е решение на проблема с мащабирането. SegWit е предназначен да оптимизира големината на блоковете, като по този начин намали таксите за транзакции. Това решение бе интегрирано от редица големи борси като Bitstamp и Coinbase. Според SegWit.party, SegWit транзакциите са се увеличили, като понастоящем те обхващат между 30% и 35% от всички транзакции.

По-ниски такси, повече търговци?

Много търговци на дребно досега избягваха Биткойн като начин на плащане поради нестабилната цена и непредсказуемите такси за транзакции. Ако по-ниските такси за транзакции с Биткойн биха могли да се запазят, дори ако цената и обемът се покачат, все повече търговци биха интегрирали Биткойн като метод за плащане.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment