Споделете:

Топ 6 криптовалути за 2018 година

 

Биткойн (BTC)


Биткойн сега се търгува за 16 700$, а пазарната му капитализация е 279 милиарда долара. Всъщност, Биткойн е увеличил цената си през тази година с блидо 1 000%. През тази година Биткойн се превърна в атрактивен актив за финансовите институции и някои правителствени организации. Докато много правителства са предупредили инвеститорите за опастността, която крие Биткойн, изглежда, че нищо не може да спре Биткойн. Освен това, през тази година стартираха и първите Биткойн фючърсни договори от CBOE. Очаква се CME и Nasdaq да стартират своите Биткойн фючърсни договори.

Етериум (ETH)

Етериум е втората криптовалута по пазарна капитализация. Цената на Етериум в момента е около 680$, а пазарната капитализация на монетата е над 65 милиарда долара.
Въпреки, че Етериум е доста далеч от достигането на цената на Биткойн, тази цифрова валута е сравнително стабилна. Макар, че много инвеститори изглеждат притеснени от потенциалните регулации, които може да засегнат първоначалното предложение на монети (ICO), други виждат, че опасността от такава регулация е доста преувеличена и не може да засегне цената на Етериум.
Съоснователят на Етериум, Виталик Бутерин, наскоро се превърна в един от 50-те най-влиятелни хора според класацияна на Bloomberg. По-рано през миналия месец, той бе споделил с обществеността за някои бъдещи планове, свързани с Етериум, които всъщност ще допринесът за цялостното развитие на криптовалутата през следващата година.
Може да търгувате с Етериум и други криптовалути в борсата Binance.

Лайткойн (LTC)

Лайткойн изглежда е една от най-добрите алтернативи на Биткойн. Монетата е създадена, за да коригира някои от пропуските в оригиналния протокол Биткойн. Всъщност, Лайтщойн е една от първите алтернативи, създадени след Биткойн. Към момента един Лайткойн се търгува за около 279 долара, като през тази седмица монетата направи скок с над 70%. Пазарната капитализация на Лайткойн е 15 милиарда долара. Лайткойн е създаден през 2011 година от бивш служител на Google, Чарли Лий. Той се старае да направи монетата прозрачна, като споделя информация относно нея в социалните медии. Лайткойн има голям потенциал, поради евтините и бързи транзакции.
Може да търгувате с Лайткойн в Binance.

Zcash/Monero (ZEC/XMR)

Поради простата причина, че и двете монети решават еднакъв проблем, са поставени на една и съща позиция. Този проблем е свързан с анонимните транзакции. Zcash се търгува за около 485 долара, а пазарната капитализация на монетата е над 1 милиард долара. Цената на Monero в момента е 322 долара, а пазарната капитализация е близо 5 милиарда долара.
Всъщност блокчейна на Биткойн е доста прозрачен, всяка транзакция е публична. В известна степен протоколът на Биткойн позволява известна степен анонимност, но всеки може да види как се движат монетите. Точно това се опитват да променят тези две валути- сигурен, надежден и анонимен начин да се гарантира максимална анонимност.
Същият аспект обаче се очертава като основен проблем на много правителства. Длъжностни лица твърдят, че поради характеристиките за поверителност, много от престъпниците използват Биткойн. Същевременно глобални регулаторни органи се опитват да намерят начин с който да се справят с този проблем.

IOTA (MIOTA)

Според различни анализатори, IOTA е в топ 5 на криптовалутите, които имат най-голям потенциал да променят човешкия живот. Всъщност криптовалутата може да се превърне в най-бързо развиващият се пазар през следващата година.
Тази криптовалута е съсредоточена върху транзакциите от машина към машина. Основната цел на IOTA е да даде възможност за развитие на М2М плащанията. Тази криптовалута е съвсем различна от другите, тъй като тя дори не е основана на блокчейн. IOTA използва специалната нова концепция, наречена Tangle.
Тук може да прочетете повече за технологията на IOTA.
Може да търгувате с IOTA в Binance.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Comment ( 1 )

  • Илиев

    Не видях РИПЪЛ, но благодаря за предложението, смятам, че и те намират мяст в топ -а

Leave a Comment