Споделете:

Търговска сграда в Япония ще бъде продадена за 547 Биткойн монети

Агенция за недвижими имоти в Токио продава малка търговска сграда за 547 монети Биткойн или 6 милиона долара. Агенцията сподели, че това е първата сграда в Япония, която се продава срещу Биткойн.

Биткойн за големи транзакции

По време на интервю с южнокорейския медиен център MK, японската компания за недвижими имоти Yitanzi заяви, че продава различни имоти, включително малка търговска сграда и жилищни помещения за криптовалути. Управителят на стартиращата компания Yokozawa Yuske заяви, че все по-голям брой инвеститори от местната крипто-общност са започнали да наблюдават пазара на недвижими имоти в страната. Компанията също така заяви, че все повече инвеститори на местния пазар за недвижими имоти са започнали да продават големи имоти за Биткойн, тъй като е трудно да се закупят огромно количество Биткойн от борса без сумата да се подлага на стриктен процес на проверка.Говорителят на стартъп компанията Yitanzi разкри, че имот в Токио ще бъде продаден за Биткойн през следващите седмици и че други имоти също ще бъдат продадени за Биткойн. Компанията не коментира интегрирането на други криптовалути от пазара, но засега ще приема само Биткойн за закупуването на имоти. Обикновено закупуването на имоти чрез банки или доставчици на услуги от трети страни води до значително високи такси, особено ако няколко милиона долара трябва да бъдат прехвърляни от една банка към друга. Много брокери в Лондон и Обединените арабски емирства започнаха да приемат Биткойн, за да заобиколят високите такси на банките.

Джон Бароуман е известен американски актьор и певец, който е номиниран за наградата на “БАФТА.” Той заяви следното:

“Всъщност през последните няколко години съм инвестирал в крипто-света и това е сектора, който расте страшно бързо. Аз виждам, че този етап на адаптация идва.”

Докато таксите за транзакция с Биткойн са прекалено скъпи за малки плащания, особено когато мрежата се пренатовари. В момент на претоварване на мрежата, често цената за транзакция надхвърля 10 долара. При транзакция над 100 000 долара таксата за превод от 10 долара е значително по-ниска от таксата за банков превод.


Увеличаване на адаптацията

В Япония някои от най-големите производители на електроника, авиокомпании и търговци на дребно вече започнаха да приемат Биткойн като метод на плащане от началото на миналата година. Почти веднага след като японското правителство легализира Биткойн и регулира пазара на криптовалути. Bic Camera, най-големият търговец на електроника в страната и Peach, най-широко използваната авиокомпания в Япония, приемат плащания с Биткойн от повече от шест месеца. Интегрирането на Биткойн от влиятелни конгломерати повиши информираността на японския народ за криптовалути, което доведе до нарастване на интереса и търсенето на Биткойн. Този месец най-голямата японска банка MUFG обяви плановете си да стартира обмен на криптовалута, за да отговори на нарастващото търсене от страна на търговците на дребно.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment