Споделете:

 

Увеличава се адаптацията на SegWit, а след това Lightning network ли следва?

 

Много неща могат да се случат скоро в света на Биткойн. Решението на проблема, свързан с мащабирането, известно като SegWit, най-накрая подобри пазарната си позиция. Въпреки, че тази функция е налице повече от година, тя едва сега започва да оказва влияние.

Увеличение на адаптирането на SegWit

Още от пускането на SegWit в мрежата на Биткойн, интересът към него бе много малък. По-конкретно, използването му остана под или около 10% в продължение на няколко месеца. Нещата най-накрая се промениха в положителна насока. Биткойн се нуждаеше от това решение за мащабиране. В противен случай, потребителите трябва да плащат големи такси за транзакциите. Също така SegWit увеличава и бързината на транзакциите.


С адаптирането на SegWit, сега нещата изглеждат доста по-добре. Има няколко причини защо това се случва в момента. Някои от ключовите доставчици на услуги са интегрирали успешно това решение на проблема, свързан с мащабирането.

Както изглеждат нещата в момента, почти 30% от всички транзакции с Биткойн използват Segregated Witness (SegWit). Това увеличение е изключително положително за цялата мрежа, но далеч не е достатъчно. В идеалната ситуация този процент трябва да е поне 65%. Дали това ще се случи или не, остава да видим. Новият клиент на портфейла Bitcoin Core улеснява изпращането на транзакции с функцията SegWit, като това трябва да помогне за увеличаване на процента на транзакциите, които използват Segregated Witness.

Може ли SegWit да запази Биткойн?

Въпреки, че тази положителна функция се адаптира все повече, все още има някои притенсения относно бъдещето на Биткойн. Дори при адаптирането на SegWit, през последните месеци се появиха много критики относно Биткойн. Алтернативните монети са по-евтини за използване, предоставят почти същите предимства, и имат голям потенциал за увеличение на цената.

Трябва да се има в предвид, че SegWit е само основата за по-големи неща. Благодарение на Lightning Network микроплащанията ще станат реални в мрежата на Биткойн. Когато това се случи, ще има десетки нови възможности пред Биткойн. За сега Lightning Network е все още в бета тестове, но вече има десетки успешни транзакции. Никой не знае дали Lightning Network ще бъде реалност през тази или следващата година.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment