Споделете:

 

Baidu Baike е китайският еквивалент за търсене на Уикипедия. Baidu използва блокчейн технологията, за да запише историята на промените, като това ще осигури допълнителна прозрачност и проследимост към онлайн услугата.

Въпреки, че Baidu не обяви публично интеграцията, търсенията в “енциклопедията” вече показват, че предишните проверки и промени на всеки елемент сега се записват в блокчейн с конкретна хеш стойност.
В разговор с представител на Baidu, той заяви, че блокчейн технологията за пръв път е станала видима за обществеността в понеделник, въпреки че хеширането може да е започнало през миналата седмица.

Тъй като услугата е разположена на собствената платформа на Baidu, данните за хеширане не могат да бъдат достъпни, за да се определи точно кои данни от промените се записват в блокчейна- например дали те включват времето на промените, името на вносителя и причината за промените.


Докато говорителят на Baidu отказа да отговори на техническите въпроси, той заяви, че крайната цел на интеграцията е да спомогне за гарантирането на доверието в “енциклопедията”, тъй като и Wikipedia, всеки може да прави редакции на съдържанието.

Стартирала през 2008 година, Baidu Baike се използва основно от китайската общност, тъй като нейният конкурент, Wikipedia, понастоящем е блокиран в страната. Според данни на Baidu, от февруари тази година сайтът има над 15,2 милиона записа, като около 6,4 милиона доброволни сътрудници правят промени.

Както е съобщено, след като Baidu стартира своя собствена платформа, базирана на блокчейн технологията, компанията тества различни приложения, които са базирани на иновативната технология.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment