Споделете:

Украйна създава официална група за регулиране на криптовалутите

Украинското правителство планира да формира група, която да контролира регулаторните мерки относно криптовалутите и обмена на криптовалути.

Регулиране на криптовалутите

Тъй като криптовалутите стават все по-популярни и широко разпространени, много правителства по света въвеждат регулаторни рамки за цифровите валути. През 2017 година целият крипто-пазар имаше експлозивен темп на растеж, който привлече вниманието на правителствата и финансовите институции.
Според неотдавнашно изявление на Националния съвет за сигурност и отбрана на Украйна, Националната банка на Украйна призоваха правителството да приложи правни регулаторни мерки на криптовалутите в Украйна. Националната банка на Украйна е загрижена от факта, че криптовалутите могат да се използват от престъпници за трафик на наркотици и оръжия. От изявлението се разбира, че ще бъде стартирана работна група, в която ще участват представители на Националната банка на Украйна, Министерството на финансите и други агенции по сигурността, за да се създаде регулаторна рамка. Предложението също така ще даде на правните агенции по-голям достъп до уеб сайтове и платформи, които се занимават с криптовалути и дигитални активи.


Много държави вече са експериментирали с идеята за създаване на фиатни пари, които са базирани на криптовалуте. Преди няколко седмици служители на Европейския съюз отрекоха възможността еврозоната да въведе своя криптовалута. Русия и Венецуела вече започнаха да експериментират със свои собствени криптовалути. В изявлението на Националният съвет за сигурност и отбрана на Украйна също така се споменава, че Националната банка на Украйна обмисля да създаде своя криптовалута.

Анализаторите смятат, че собствената криптовалута на Украйна ще се стреми да ограничи популярността на Биткойн и алтернативните монети и да даде на органите по-голям финансов контрол. Новите регламенти биха позволили и на украинските власти да облагат с данък всеки доход.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment