Споделете:

 

Украйна ще легализира добива на дигитални валути като икономическа дейност

 

Правителството на Украйна предприе конкретни стъпки за узаконяването на добива на дигитални валути. Министърът на икономиката на Украйна нареди на няколко министерства и Националната банка да подготвят документите, необходими за включване на добина на дигитални валути в държавния регистър за икономическите дейности.

Законодателството на Украйна изглежда не бърза да приема ново законодателство относно криптовалутите, но изпълнителната власт в Киел предприе конкретни действия. Министърът на икономическото развитие, Степан Кубиев, нареди добива на дигитални валути да се включи в държавния класификатор на икономически дейности. Министерствата на икономиката, финансите, правосъдието и енергетиката следва да изготвят проект за изменение на регистъра. Националната банка на Украйна и Службата за сигурност също бяха поканени да участват. Министърът на икономическото развитие добави още:

“С добавянето на добива на дигитални валути към класификатора, ще извадим тази дейност от сивата икономика и ще съберем повече бюджетни приходи.”
Министърът на икономическото развитие посочи, че легализирането на добива на дигитални валути може да намали изтичането на квалифицирани ИТ професионалисти от Украйна. Кубиев вярва, че тези стъпки ще облекчат и натиска върху крипто-общостта в страната.

Опитът на Министерството на икономиката далеч не е първия опит за легализиране на дейностите, които са свързани с криптовалутите. Съветът за национална сигурност създаде група, която има за задача да финализира правилата, отнасящи се до криптовалутите и данъчното облагане.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment