Споделете:

Сдружението с нестопанска цел, посветено на подпомагането на разработването на протокола на Етер, подписа партньорство с руската държавна банка за развитие Vnesheconombank (VEB).

Обявена в съвместно изявление вчера, Фондация “Етериум” ще работи съвместно с VEB, за да подкрепи новия си изследователски център за блокчейн, като осигури специализирано обучение за децентрализираното счетоводство и платформата на Етериум.

Партньорството се надява да спомогне за създаването на общност от Етериум експерти в Русия и да подпомогне проектите, които ще работят на базата на Етериум блокчейна, както и на други блокчейни.

Етереум основателят Виталик Бутерин каза в изявление:
“Сътрудничеството между Етериум и VEB създава уникална възможност да се въвлекат в научноизследователската и развойна дейност в областта на използването на блокчейн технологията правителствените организации в Руската федерация.”

Официалното подписване на партньорството се състоя на събитие в Татарстан този уикенд, наречено “Блокчейн: Новият петрол на Русия”. Участваха висши служители на VEB, както и Бутерин, който говори на събитието.

Партньорството е част от поредица от стъпки, които Русия предприема за приемане на блокчейн технологията в национален мащаб.

Споделете:

About Author

Related posts

CBOE ще стартира търговията с ETH фючърсни договори по-късно през тази година

Споделете: Chicago Board Options Exchange (CBOE), един от най-големите борсови холдинги в света, се стреми да стартират фючърсни договори за Ethereum (ETH), съобщава Business Insider. Източници, запознати със ситуацията, заявиха пред Business Insider, че CBOE Global Markets планира...

Read More

Бяха откраднати повече от 20 милиона долара в ETH заради уязвимост в Geth

Споделете: Незащитени конфигурирани клиенти, изпълняващи Geth – програма с команден интерфейс, която изпълнява всички нодове в Ethereum, позволиха кражбата на над 20 милиона долара в ETH през последните няколко месеца. Someone tries to make quick money by scanning...

Read More

Циркулацията на Ethereum достигна 100 000 000

Споделете: Според графиките, циркулацията на ETH се е увеличила до над 100 милиона. Според CoinMarketCap общата циркулация е основен компонент за изчисляването на пазарната капитализация. Монети, които са блокирани или монети, които не могат да бъдат продадени в публична...

Read More

Leave a Comment