Споделете:

Фючърсните пазари и високите цени “водят” до регулаторни предупреждения

Скорошната цена на Биткойн предизвика вълна от предупреждения от страна на регулаторните институции. Европейската централна Банка призова Европейския съюз да регулира бизнеса, а Асоциацията на търговската камера в Индия призова правителството на Индия да предприеме законодателни действия срещу Биткойн. Стартирането на институционалните пазари за Биткойн фючърсни договори подтикна Хонконгската комисия по ценни книжа и фючърси да предупреди търговците за рисковете, които идват от търговията с нерегулирани Биткойн фючърсни пазари.

По-рано тази седмица, Евалд Новотни, член на управителния съвет на Европейската централна банка и управител на австралийската централна банка, призова Европейския съюз да разработи регулации за Биткойн. Новотни коментира:

“Просто поради мащаба, със сигурност е все по-необходимо да се регулират пазарите за Биткойн фючърсни договори.”
Секретарят на камерата на индустриалните търговско-промислени палати в Индия, генерал Д.С Рават, призова регулаторните органи в Индия да разработят политическа рабка за борба с Биткойн. Генерал Рават изрази загриженост, свързана с екологичното въздействие на добива на Биткойн, а също така заяви, че все повече нови индийски компании използват предварителна продажба на монети (ICO) като средство за финансиране. Това доведе до забрана на ICO.

Хонконгсаката комисия за ценни книжа и фючърси предупреждава за нелицензирани Биткойн фючърсни пазари

Хонконгската комисия за ценни книжа и фючърси издаде документ, който предупреждава търговците за използването на нелицензирани трети страни като посредник, за да търгуват с Биткойн фючърсни договори. Документът посочва, че Биткойн фючърсните договори са били или ще бъдат стартирани от някои добре установени борси за фючърси и стоки в САЩ, които са регулирани от Комисията за търговия с фючърси. Инвеститорите в Хонкконг могат да търгуват с Биткойн фючърси чрез посредник, който е член на тези борси.
Комисията за фючърси и стоки също така казва, че “някои инвестиционни продукти свързани с криптовалута, могат да се разглеждат като ценни книжа.”

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment