Споделете:

Хакерите, които откраднаха над 500 милиона NEM монети, започнаха да местят откраднатите средства

Хакерите, които стоят зад кражбата на 530 милиона долара от крипто-борсата CoinCheck отново започнаха да местят откраднатите XEM монети.

Данните от блокчейна показват, че хакерите са направили редица трансфери от основния адрес до различни други адреси на 30 януари. Всяка една транзакция прехвърля по 100 XEM монети, на стойност приблизително 76 долара по настоящия курс на монетата. Това представлява изключително малък процент от 500 милиона XEM монети, които хакерите откраднаха от крипто-борсата. Това показва, че хакерите се опитват да изперат откраднатите средства. Том Робинсън, който е съосновател на “Elliptic” каза пред Ройтерс:

“Когато хората се опитват да изперат подобен вид средства, те много често прехвърлят малки количества монети, защото така е по-малко вероятно да предизвика съмнение в механизмите на различните борси.”
Опитите да се изперат прекалено много монети едновременно не само ще окаже прекалено голям натиск върху цената на NEM, но и биха могли да задействат различни видове предупредителни сигнали в крипто-борсите, които най-вероятно ще замразят средствата и ще предадат хакерите на властите. Фондация NEM, която проследява средствата в опит да им попречи да бъдат похарчени или да бъдат изпрани, потвърдиха, че хакерите са се опитали да прехвърлят монетите в крипто-борса. Джеф Макдоналд, който е заместник-председател на фондация NEM каза:

“Хакерите се опитват да прехвърлят монетите в няколко крипто-борди. Ние се свързахме с тези борси.”

Хакерите може би използват тези малки трансфери, за да проверят дали платформите за търговия с дигитална валута незабавно замразяват средствата, изпратени от адрес, за който е известно, че е свързан с кражбата. Ако монетите не бъдат замразени, крадците биха могли да изпратят по-големи суми от друг адрес и да обменят NEM монетите в друга криптовалута, като Monero, която би им позволила да запазят анонимността си. Тяхната крайна цел е най-вероятно да обменят откраднатите монети в Биткойн, което би им позволило да изтеглят различни фиатни пари. Много от опитите на хакерите да изперат средствата вероятно ще бъдат осуетени, особено след кражба, за която се смята, че е най-голямата в историята на криптовалутите.

 

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment