Споделете:

Биткойн и Алткойн монетите спаднаха до 25% в часовете след слухове, че китайското правителство отново забрани обмена на криптовалута. Пазарът на криптовалута реагира рязко след като цената на Биткойн падна до 8% и се приближи до 4200$. Лайткойн падна с 15%, а другите монети последваха. Neo, китайският проект за ICO, който е особено засегнат от регулаторните промени, падна с 25%.

За тези които не знаят какво представлява ICО (initial coin offerings) е първоначално предлагане на новопоявила се валута. Това става с продажбата на новата валута срещу друга.

Макар, че наличната информация, която имаме,  окончателната забрана от страна на Китай не е напълно сигурна. Вече сме ставали свидетели на подобно поведение от Китай през тази година.

 

Оказва се, че информацията за забраната не само, че не е сигурна, ами е напълно грешна. Нека припомним, че китайския информационен сайт Caixin използва изявление на много авторитетен техен журналист по темата.Но при подробен прочит на доклада на журналиста, той разяснява само забраната от миналия понеделник, но липсват всякакви факти, че Китай е прибегнала до забраната отново. Въпреки, че вече е внесена яснота по случая, Биткойн в някои китайски борси удари дъното с цена от 3600 долара.

Кой да предположи, че тази измислица, вместо да доведе до  нови посещения в сайта, всъщност доведе до резки обрати и катаклизми на криптовалутния пазар.

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment