Споделете:

 

Цената на Биткойн се доближи до 10 000 долара, когато “биковете” възстановиха позициите си

 

Биткойн стартира седмицата със значително увеличение, като през днешния ден цената на монетата се доближи до 10 000 долара. На 9 март, цената на Биткойн претърпя значителен спад, като монетата се търгуваше за 8 342$, а само четери дни преди това, Биткойн се търгуваше за 11 700 долара. Пазарната капитализация на Биткойн е 158 милиарда долара, а пазарният дял на монетата е 42%.

Понастоящем търговският обем на Биткойн е много добре разпределен, като нито една крипто-борса не генерира повече от 10% от световния обем. Показателно, е че Биткойн се търгува за 9 300$ спрямо долара, а монетата се търгува за 9 770$ спрямо корейския вон. Това показва, че търсенето сред корейските инвеститори остава голямо, въпреки въвеждането на регулаторните мерки.
Биткойн се възстановява

Една от причините за спада в цената на Биткойн през изминалата седмица е свързан с крипто-борсата Mt.Gox. Попечителят на Mt.Gox продаде криптовалута на стойност 400 милиона долара през изминалата седмица.
Друга причина за този спад е свързан с регулаторите в САЩ. Комисията за ценните книжа и фондовите борси предупреди, че криптовалутните обмени, които добавят ICO монети, осъществяват “незаконна” търговия. Комисията за ценните книжа и фондовите борси считат ICO монетите за ценни книжа. Междувременно Министерството на финансите предполага, че компаниите, предлагащи ICO монети, може да се наложи да спазват изисквания за отчетност на банките, за да се предотврати изпирането на пари.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment