Споделете:

 

Цената на Биткойн се задържа над нивото от 7 800 долара и продължава да расте

 

Биткойн, най-голямата криптовалута, отбеляза 18,39% увеличение, като текущата цена е 8 104$. През вчерашния ден, цената на монетата се увеличи с 1 000$ в рамките на 30 минути.

Според някои доклади, сделките с Биткойн, по време на голямото увеличение през вчерашния ден, са били най-много от всеки други ден в десетгодишната си история. Макар, че тези данни могат трудно да бъдат доказани, като се има в предвид, че обемът на търговия на всички криптовалути на световния пазар трябва да бъде анализиран. Цената на Биткойн рядко се увеличава с повече от 16% за 24 часа, главно поради голямата пазарна оценка и високите дневни обеми на търговия.

За да повлияе на цената на Биткойн, чийто дневен обем на търговия надхвърля 9 милиарда долара, би трябвало да се търгуват милиарди долари. По-важното е, че новият капитал на стойност милиарди долари трябва да се налее в криптовалута, за да се повиши цената на Биткойн.Една вълна от нови инвеститори или потенциално малко институционални инвеститори вероятно са влезнали в крипто-пазара за кратък период от време, причинявайки краткосрочна помпа, която доведе до този скок в цената на Биткойн. На практика е невъзможно да се определи един фактор, който да оправдае ценовата тенденция, тъй като редица фактори могат да допринесат за този скок в крипто-пазара. В този случай въпросът дали цената на Биткойн се е увеличила поради влизането на институционални инвеститори или търговци на дребно е с по-малко значение.

На 12 април Pantera Capital, крипто-хедж фонд, предсказа, че пазарът скоро ще се възстанови да разумни нива.
Инвеститорите и търговците са се уморили да обмислят влизането на институционалните инвеститори и търговците на дребно като основен фактор за дългосрочното нарастване на цената на Биткойн и другите криптовалути. Истината е, че търсенето от страна на институционалните инвеститори до днес не съществува. Но през април перспективата за пазарите на криптовалута от търговците на дребно се промени след влизането на Джордж Сорос, семейство Рокфелер и Ротшилд.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment