Споделете:

Цената на Биткойн се понижи под нивото на подкрепа от 10 000 долара в резултат на корекция, която се дължи на повишения натиск от страна на регулаторите в целия свят.

По време на писането на този анализ, един Биткойн се търгува за 10 245 долара в борсата Bitfinex, като двойката BTC/USD е най-търгуваната на криптопазара. Промяната в цената на Биткойн за последните 24 часа е -4,02%, а пазарната капитализация на монетата е 174 милиарда долара.


Криптовалутните пазари чувстват натиск от страна на регулаторите

Консенсусът между анализаторите е, че спадът в цената на Биткойн се дължи на повишения натиск от страна на регулаторите. Както вчера Ари Паул написа в Twitter, че крипто-пазарите се развиват бързо, което до голяма степен предизвиква новите регулаторни мерки. Паул казва, че по-голямата част от низходящата тенденция на пазара се дължи на Южна Корея. Изпълнителната власт на правителството нееднократно е излязло с противоречиви изявления относно позицията си за търговия с криптовалута, првейки по-трудно за пазара да постигне стабилна позиция.

Освен това банките в Индия съобщават, че са започнали да закриват сметки, които са собственост на криптовалутни обмени, което създава за сътресения на вътрешния пазар. Макар, че Индия не е основен икономически център за търговия с дигитална валута, страна отчита приблизително 10% от всички сделки с Биткойн. Следователно, новината вероятно е малък фактор за последния спад на цената на монетата.

Накрая, представителят на Комисията по ценни книжа и борси, Джей Клейтън заяви по-рано тази седмица, че е инструктирал персонала на Комисията да бъде “в готовност” за първоначалните предложения на монети (ICO), които нарушават законите за ценните книжа.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment