Споделете:

 

Цената на Биткойн скочи с 1 000 долара за 30 минути

 

По-рано тази седмица пазарната капитализация на криптовалутите падна под 248 милиарда долара. Днес, 12 април, пазарната капитализация на криптовалутите достигна близо 300 милиарда долара.

Биткойн скочи с 1 000 долара за 30 минути

През последните 24 часа пазарът на криптовалута се е увеличил с около 31 милиарда долара, като пазарната капитализация на криптовалутите се възстанови до 300 милиарда долара. Миналият месец, точно преди 30 дни, на 12 март, пазарната капитализация бе 396 милиарда долара.

Цената на Биткойн е следвала общата тенденция на пазара и в момента е 7 683$. През последните 24 часа цената на Биткойн се е покачила с около 11,12%.
Биткойн се успя да демонстрира някаква форма на стабилност, тъй като целият пазар претърпя спад, който започна в началото на тази година. Но тази седмица цената на Биткойн показва положителна тенденция, която отговаря на очакванията на търговците за краткосрочен скок. Цената на Биткойн се увеличи близо 6 900$ до 7 800$ в рамките на 30 минути.

Както е показано на 1-часовата ценова диаграма на Биткойн, важно е Биткойн да продължи да се търгува над нивото от 7 500$ през следващите 24 часа, тъй като това би осигурило скок до 9 000 долара. През последните 2 седмици, нивото от 7 500 долара се считаше от търговците за важен праг и ниво на подкрепа за Биткойн, за да се достигне потенциално движение към 9 000 долара. Възстановяването до 9 000 долара би довело до положителна тенденция сред криптовалутите. Вече няколко големи криптовалути като EOS демонстрираха сигнали за средно възстановяване, като се има в предвид, че цената на EOS се е увеличила с повече от 30% днес.


Въздействието на институционалните инвеститори

По-рано през този месец някои големи институционални инвеститори на финансовия пазар, включително 8-те милиарда долара на Джордж Сорос, фондът за рисков капитал на Рокфелер ВенРок и Ротшилд са влезли в криптовалутните пазари.
По-голямата част от големите инвеститори бяха скептични към тези инвеститори, които намлязоха в криптовалутния пазар, когато криптовалутите претърпяха сериозна корекция. Но инвеститори като Сорос имат тенденцията да инвестират големи суми пари в пазари, които са значително по-ниски от най-високите си нива, като се възползват от низходящата тенденция.

Bloomberg съобщава, че Адам Фишър, който управлява макроинвестиционните операции на Soros Fund Management, е получил вътрешно одобрение за започване на търговия с криптовалути. Фишър съобщи, че преди няколко месеца е получил разрешение да започне да търгува в бъдеще с криптовалути. Това е доста забележително като се има в предвид публичните изявления на Сорос за криптовалутите през същия период.

Ако това увеличава обема на извънборсовите пазари за криптовалути като Биткойн и Етериум, бъдещето на пазара е силно оптимистично.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment