Споделете:

Цената на Bitcoin достигна нова рекордна стойност

През последните няколко дни двата най-големи Bitcoin пазари демонстрираха със значително високи премии. Вчера на 24 ноември CCN съобщи, че южнокорейските инвеститори търгуват с Bitcoin с премия от 300 долара.

Южна Корея и Япония водеща сила

В Южна Корея, Bitcoin все още се търгува с висока премия от около 200$. По време на отчитането търговците на Bithumb, най-големият в света обмен на криптовалута, търгува с Bitcoin на цена от 8780$, 200 долара по-висока от средната глобална цена.

По-рано днес CCN разкри, че Шинхан, втората по големина търговска банка в Южна Корея с голямо влияние върху южнокорейския финансов сектор, е започнал тестове на своите Bitcoin портфейл, който ще бъде предлаган на своите клиенти до средата на 2018г.Интегрирането на Bitcoin от основната търговска банка в Южна Корея вероятно ще доведе до налагането на регулаторни рамки от местните финансови органи на бизнеса с криптовалута, което допълнително ще увеличи търсенето на Bitcoin от традиционната финансова индустрия. Понастоящем Bitcoin обмена в Южна Корея остава нерегулиран, обменът функционира, без да се налага да се спазват строгите политики като “Знайте своя клиент” (KYC).

В Япония инвеститорите също инвестират в Bitcoin с около 200 долара премия. Водещите борси като BitFlyer с 800 000 активни потребители, търгува с Bitcoin за около 8 800$.

Входът на банките предизвиква повече търсене

Влизането на големи банки и финансови институции като JP Morgan, Goldman Sachs, CME допълнително увеличават търсенето на Bitcoin както от традиционния финансов сектор, така и от обикновенните потребители.
До декември анализаторите очакват цената на Bitcoin да продължи да се покачва, тъй като индустриалните парични потоци навлизат в пазара на Bitcoin.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment