Споделете:

Цената на Dash премина 1 500$, докато пазара се интересува от големите блокове

През изминалия уикенд цената на Dash достигна 1 000$, а днес цената на цифровата валута е над 1 500$. Последните няколко месеца бяха особено добри за Dash. Цената на монетата започна да расте бързо в началото на ноември. На 6 ноември цената на Dash бе едва 275$, а само шест седмици по-късно, дигиталната валута достигна нова рекордна стойност от над 1 500$.

Софтуерна актуализация и по-големи блокове

На 8 ноември Dash пусна очакваното надграждане на софтуера- Dash 12.2. Новата версия на Dash включва редица корекции, увеличаване на размера на блока до 2MB и други промени, които ще са необходими за основата на проекта Evolution през 2018 година.


По-големи блокове и Bitcoin Cash

Значителна част от Биткойн общността подкрепи мащабирането по веригата чрез използване на по-големи блокове. Повечето от тях са прехвърлили средствата си в Bitcoin Cash след анулирането на SegWit2x, а друга част от общността закупи Dash. Вчерашният ден беше изключително добър за Bitcoin Cash. Монетата успя да достигне нова рекордна стойност от над 3 000$, след като монетата бе добавена в Coinbase.
Възможно е вниманието на търговците да е насочено към Dash, поради постепенното увеличаване на блоковете. Увеличаването на блока с 2MB е само началото, според разработчиците. Dash планира да увеличи размера на блока до няколко стотин мегабайта.
Съоснователят Евън Дъфийлд изтъква, че собствениците на masternode, които печелят 45% от блоковото възнаграждение, ще могат да преминат към персонализиран хардуер, който ще бъде във високоскоростни колокационни центрове. При цена от 1 500$ за една монета Dash, собствениците на masternode понастоящем печелят 10 500$ на месец за masternode.

Увеличаване на интеграцията на монетата

Dash обяви през тази година редица партньорства и интеграции. Дигиталната валута си партнира с Alt36, за да интегрира Dash плащания в системата за продажба на марихуана. Също така монетата Dash e добавена в някои от най-големите крипто-борси като Kraken, Bitfinex, Huobi и други. Също така държавния университет в Аризона има партньорски отношения с Dash. Университетът планира да създаде лаборатория за изследване на блокчейн технологията, за да отговори на някои от ключовите въпроси като децентрализация на добива на дигитални валути. Също така Dash е интегриран и в няколко мулти-валутни дебитни карти. Подобен вид карти помагат страшно много за адаптацията на криптовалутите.
На конференцията на Dash през 2017 година, главният изпълнителен директор на Dash Райън Тейлър намекна за бъдещите партньорства и интеграции на Dash, включително:

  • Глобална брокерска услуга с безплатни банкови преводи
  • Нови интеграции на монетата в различни обменни платформи
  • Интеграция с няколко големи търговци на дребно
  • Производство на ATMEvolution

Разработчиците на Dash работят върху сериозен ъпгрейд за повече от година, а актуализации като 12.2 полагат основите. Екипът на Dash иска да направи криптовалутите толкова лесни за използване, че “дори и баба ви да може да се справи”.
Тейлър споделя:

“Помислете за Evolution като онлайн система, подобна на PayPal или Vemno, но напълно децентрализирана, така че потребителят винаги да контролира собствените си пари.”

Проектът Dash Evolution ще бъде огромна стъпка в развитието на Dash. Остава да се види дали екипът може наистина да постигне лекотата и удобството на PayPal в децентрализирана форма. Ако успеят да опростят в този смисъл сложния свят на криптовалутите, цената на монетата със сигурност ще скочи.

Следвайте парите

Dash има огромен месечен бюджет. Мрежата запазва 10% от блоковата награда всеки месец за проекти, одобрени от собствениците на masternode. Няма ограничения относно това, кои предложения отговарят на изискванията. Целта на тези проекти е да развие екосистемата по някакъв начин. Годишният бюджет на Dash e 124 милиона долара спрямо сегашната цена на Dash. С толкова много пари, Dash може да си позволи да наеме десетки от най-добрите разработчици в бранша. Всъщност към момента Dash има 50 платени членове на екипа, които печелят общо 300 000$ на месец. Други цифрови валути, като например Етериум, имат големи дарения, но никой от тях няма такъв източник на приходи.

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment