Споделете:

 

Цената на Ethereum Classic се увеличи с повече от 15%

 

Цената на Ethereum Classic отбеляза 15,58% увеличение. Текущата цена на монетата е 32,86$ в крипто-борсата BitFinex. Монетата достигна най-високата си цена от януари.

“Ако не гледате Ethereum Classic, правише грешка.”

С тези думи започна туита на Брайс Силбърт, основателя на Digital Currency Group (DCG) DCG, разбира се, е компанията-майка на Grayscale Investment, която е създала фонд, който държи ETC от името на акционерите на фонда. В следствие на това Силбърт има личен интерес да популяризира ETC. В рамките на час, цената на Ethereum Classic цената се увеличи с повече от 5%.

За сега не е ясна причината за скока. Има спекулации, че е свързано с предстоящото стартиране на Callisto Network, която ще направи “airdrop” (разпространява) своите токени (CLO) на настоящите притежатели на ETC. Въпреки това, разработчиците са планирали airdrop е планиран да се случи по време на блок 5 500 000, който ще настъпи около 5 март. Поради това този скок изглежда малко съмнителен, тъй като този блок е доста далеч във времето- 20 дни.

Ежедневният обем на търговия на ETC показва значителна концентрация на обема в южнокорейските борси. В първите две крипто-борси, монетата се търгува за 34 долара, което е с 2 долара повече от средната цена. В крипто-борсата Upbit, еквивалента в долари за търговията на ETC за корейски вон е 33,92 долара, докато в Coinone цената е 34,04$. Като цяло, двойката ETC и корейски вон представлява повече от 37% от общия обем на търговия с Ethereum Classic.

Концентрацията на обема на търговия не означава непременно, че това е координирана помпа. Най-реалната причина за това увеличение е, че по време на регулациите в Южна Корея, когато търговците трябваше да потвърдят личните си данни, не са успели да закупят ETC.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment