Споделете:

Централната банка на Индонезия отива “под прикритие”, за да провери остров Бали

Индонезийските власти, включително Централната банка, търсят потребителите на Биткойн като валута на различни места на остров Бали.

Октомври 2017 година, Централната банка на страната, издаде публично известие за забрана на Биткойн като платежен инструмент. По това време управителят на банката, Агус Мартауоджио, предупреди хората, които искат адаптирането на Биткойн като платежно средство в страната, като заяви, че “онези, които го използват ще бъдат наказани”.

Независимо от предупрежденията, Биткойн продължава да се приема от голям брой фирми на остров Бали, популярна туристическа дестинация в Индонезия. След като това стана ясно, офис началника на Централната банка на Индонезия в Бали, Кауса Иман Карана, разкри за съвместна операция между служители на Централната банка и полицаи, които в края на 2017 година бяха “под прикритие”.Както съобщи, The Jakarta Post, екипът е намерил 44 фирми, включително фирми за автомобили под наем, хотели, бижутерни магазини и туристически агенции, които са използвали първата в света криптовалута, Биткойн.

“От някои публикации в социалните медии разбрахме, че остров Бали изглежда се е превърнал в рай за транзакции с Биткойн.”

Карана добави още:

“Следващата стъпка е да забраним Биткойн като разплащателен метод със закон. Заедно с отдела за разследване на специалната престъпност ще приложим правилото- всички сделки в Индонезия трябва да бъдат платени с рупия (фиатната валута на страната).”

Докато Биткойн понастоящем е забранен като начин на плащане, индонезийските власти биха могли още повече да разширят контрола чрез изготвянето на регламент, който ще въведе пълна забрана на цялата дейност с криптовалути. Това ще се случи през тази година. Последното предупреждение на Централната банка на Индонезия относно Биткойн беше публикувано през този месец като апелира хората да не “купуват, продават или търгуват” с криптовалута.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment