Споделете:

 

Централната банка на Малайзия: 9 банки експериментират с блокчейн технологията

 

Централната банка на Малайзия намекна, че планира да интегрира блокчейн технологията в банковия сектор, а заместник-губернаторът разкри повече информация за текущите разработки в четвъртък.

Заместник-губернаторът на Bank Negara Malaysia’s, Джесика Чу Чен Лиан, съобщи, че девет банки са си партнирали за изграждането на блокчейн проект за търговско финансиране:

“Блокчейн индустрията е събрала ресурси, които да покрият разходите за експерименти, свързани с разработването на мащабируеми проекти. В Малайзия девет банки направиха това, като се събраха, за да разработят блокчейн за търговско финансиране.”

Банките в цяла Азия се присъединиха в проучването на различните начини за използване на блокчейн технологията. Много банки в Азия използват или тестват технологията за парични преводи на Ripple.Малайзия изглежда е консолидирала своите регулаторни планове както за блокчейн технологията, така и за криптовалутите. Централната банка на Малайзия въведе ново законодателство през февруари, което определя стандарти на крипто-обмените в страната.

Макар, че понастоящем не са известни повече подробности за плановете на банковия сектор, Лиан заяви, че Централната банка на Малайзия работи върху Open Application Programme Interfaces (Open API), което позволява създаването на споделени информационни мрежи.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment