Споделете:

Цифровите валути ще решат проблема на канабисовата индустрия с плащанията

Цифровите валути могат да разрешат някои проблеми на легалната индустрия на канабис, като се превърне в алтернатива на плащанията в брой. Въпреки скорошните инициативи за гласуване на ниво държава в САЩ, които легализират марихуаната под една или друга форма.

Само кеш

Банките няма да работят с диспансери за канабис.

Помислете за последиците. Без банкиране потребителите, които желаят да платят онлайн, няма да могат да платят. Според проучване от 2016г. 75% от клиентите предпочитат да плащат с кредитни/дебитни карти или онлайн. Като само 11% предпочитат да плащат в брой.
За съжаление, диспансерите не могат да позволят на клиентите си, да плащат само в кеш. По този начин търговците губят потенциални продажби.

Липсата на банкиране води до още по-сериозни проблеми. Тъй като индустрията е принудена да приема само кеш. Затова диспансерите за марихуана са чести мишени за крадци поради голямата сума парични средства, които държат в помещенията.


Промените идват

Като видя възможността да получи достъп до 6,7 милиарда долара, цифровата валута Dash си партнира с Alt Thirty Six. Мрежата Dash интегрира плащания в система за продажба на канабис. Като част от тази договореност, Dash ще бъде единствената цифрова валута, която е предлагана от платформа за продажби.

Превръщане в тенденция

Пътят към основното приемане на цифровата валута трябва да започне някъде, а може би никоя друга индустрия не се нуждае от криптиране както тази. Криптовалутите биха могли да бъдат адаптирани в подобни индустрии, като спестят пари за кредитни карти, продавачи и различни такси.
Със законната индустрия за марихуана, Dash има потенциал да спести до 15% на търговците. Dash е подходящ за използване в пунктове за продажба на марихуана поради функцията му InstantSend. Транзакциите, изпратени чрез InstantSend са напълно потвърдени и необратими за четири секунди. Сделките с Bitcoin, обикновено не се смятат за напълно завършени до получаването на шест потвърждения, което може да отнеме повече от един час.

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment