Споделете:

Четири нови апартамента във Вашингтон се продават за Биткойн

 

 

Продавачите и разработчиците по света започнаха да приемат Биткойн като метод за закупуване на собственост. Както съобщи The Washington Post, компаниите Coloma River Capital и Alex Venditti Group приемат виртуална валута за четири нови имота в St. James Place Condos. В зависимост от апартаментите цената варира от 569 000$ (или 50 Биткойн монети) до 949 000$ или 84 Биткойн монети. Това бе цената на имотите в Биткойн преди корекцията.

Защо да приемате Биткойн?

Тези, които продават апартаменти, са готови да приемат Биткойн след масовото увеличение на цената на монетата през 2017 година. Venditti обясни:

“Разработчиците и инвеститорите са инвестирали в Биткойн и те посочиха, че ако сте закупили Биткойн на стойност 8 700$ през 2015 година, стойността на дигиталната валута се е увеличила толкова много, че в момента можете да си позволите да купите сграда за 3 милиона долара.”

Venditti сподели още:

“Искаме да бъдем в крак с новите технологии и новия свят, затова ние смятаме, че в бъдеще ще видим повече транзакции с криптовалута. Консултирахме се с нашия вътрешен юридически екип, както и със собствена компания, за да се уверим, че сделката с Биткойн може да бъде успешно завършена.”
Важно е, че виртуалната валута е изключително нестабилен актив, подлежащ на драстично колебание в цената на дневна, седмична или месечна база. Този факт трябва да бъде разбран от всички страни участващи в сделката. Venditti добави още:

“Ще има клауза в договора, чрез която купувачите и продавачите трябва да се съгласят, че приемат риска.”

Разбира се това не е първият път, когато Биткойн се предлага като метод на плащане за собственост. Британските строителни предприемачи в Дубай бяха отворени към криптовалута през септември, а Маями е готова да се превърне в “гореща” точка за закупуване на имоти, използвайки Биткойн.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment