Споделете:

Швейцария иска “крипто-нация”, Франция и Германия искат регулация

Страните по света имат различно мнение относно крипто-манията, която се появи през изминалата година. Някои страни, като Китай, се стремят да “изкоренят” криптовалутите, но други, включително Швейцария, приемат блокчейн технологията с “отворени обятия”. Йохан Шнайдер-Аман изрази пълната подкрепа относно блокчейн технологията.

Крипто-нация

Общината Цуг се превърна в дом за многобройни фирми в крипто-света, включително фондация “Етериум”. Швейцария желае да разшири “блокчейн технологичния център” и до другите части на страната.

“Окръгът около Цуг е доста достигнал доста далеч в отношение на развитието на блокчейн технологията. Припомняме, че в тази част на страната, Bitmain, една от най-големите компании за добив на дигитална валута, иска да отвори дъщерно дружество в Швейцария. Швейцария може да спечели доста полезен опит в развитието на криптовалутите от тази област. Не е нужно Цуг да остане “Крипто-долината”, а Швейцария да се превърне в крипто-нация.”

Шнайдер-Арман продължи да “възхвалява” добродетелите на финтех иновациите, като казва, че Швейцария се е разрастнала при едно и също приемане на пионерската технология и финансовата стабилност:

“Сега сме стигнали до иновативен момент във финансовия свят. Криптовалутите са част от четвъртата индустриална революция. Разглеждаме какви ползи може да извлечем от това. От своя страна се опитваме да идентифицираме възможностите, рисковете и да реша, дали това е бъдещ бизнес с бъдещи работни места или не.”За регулация или против нея?

Министърът отбелязва, че е твърде рано да се регулират криптовалутите, тъй като няма ясна посока до къде ще доведе това. Важно е да се отбележи, че Швейцария не е в ЕС. Следователно, Швейцария е освободена от многобройните и често задушаващи европейски регламенти, с които трябва да се справят другите страни, като Франция и Германия. Министърът отбеляза още:

“Ние сме това, което сме. Трябва и искаме да можем да определим собственото си бъдеще. Ние правим опит и, разбира се, правим сравнения със съседите ни и далечните конкуренти.”

Франция и Германия предлагат “тежки” регламенти, вероятно в опит да задушат конкурентите страни като Япония и Обединеното кралство. Срещата ще се проведе през март, като предложенията за регулация ще бъдат представени като обща френско-германска позиция на останалите страни от Г20. Обединеното кралство може да се застъпи за позицията на Швейцария заради блокчейн иновацията, ако може някога да преодолее неволите си с Брекзит и накрая да продължи напред с финтех индустрията.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment