Споделете:

Южна Корея въведе законопроект за деклариране на крипто-инвестициите на държавните служители

В Южна Корея бе представен законопроект, който изисква от държавните служители да декларират инвестициите си в криптовалута, включително и в Биткойн. Тази инициатива бе предприета след неотдавнашните противоречия в рамките на правителството относно регулациите на криптовалутати.

Чун Донг-Шонг, член на Административния комитет в Южнокорейското национално събрание, е внесъл законопроект за инвестициите в криптовалута. Той обясни, че “настоящият закон за обществените услуги изключва криптовалутата, която наскоро се очерта като средство за разплащане”.
Новият законопроект изменя Закона за етика в държавната служба, който изисква от държавните служители да декларират притежанията си на криптовалута. Ако служителите предоставят невярна или подвеждаща информация относно притежаваната криптовалута, Чун предложи наказание и дисциплинарно действие.

“Тъй като правителството поема водеща роля в регулирането на криптовалутите, общественият сектор трябва да поеме водеща роля в прозрачното разкриване на притежаваната криптовалута.”Последно твърдение

Тъй като южнокорейското правителство обяви своите регулаторни мерки относно криптовалутата през декември, имаше няколко противоречия и признаци за спор сред длъжностните лица. Многобройните национални петиции са били подадени по отношение на крипто-регламентите. Петицията бе подкрепена от 223 055 души. Съгласно правилата, определени от Синята къща, правителството ще отговори на всяка петиция с над 200 000 поддръжници. Наскоро липсата на координация между правителствените служби доведе до това, че Министерството на правосъдието обяви, че обмисля забрана за търговията с криптовалута, следвана от други корейски финансови регулатори.

През последните седмици няколко служители от Службата за финансов надзор бяха обвинени в търговия с вътрешна информация относно регулациите на криптовалута. Агенцията понастоящем проучва случая. Въпреки това, според адвокат Ян Джи Мин, “няма законова разпоредба за наказание“, тъй като понастоящем криптовалутата не е финансов продукт.
Междувременно Ха Таекюнг представи доклад, в който става ясно, че процедурата за ембарго на правителството доведе до манипулиране на пазара. Ха предложи:

“Правителството трябва да се справи с длъжностното лице за ембаргото и да разбере кой е споделил тази информация.”

Същевременно министър-председателят отрече всяко обвинение за умишлено изтичане на информация.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment