Споделете:

Южнокорейското правителство се опитва да конфискува 191 Биткойн монети, които са иззети от случай на детска порнография. Извършителят вече е осъден на затвор и глоба от 640 000 долара.

Според корейската информационна агенция Yonhap, решението е взето, след като Върховният съд в Южна Корея реши в сряда, че криптовалутите могат да се разглеждат като имущество със стойност, която може да бъде предмен на конфискация по наказателни дела. Към момента, цената на 191 Биткойн монети е малко над 1,4 милиона долара, според текущата цена на Биткойн.Според Yonhap, долната юрисдикция отхвърля искането въз основа на аргумента, че криптовалутите само “съществуват по електронен път и нямат физическа форма”. Въпреки това апелативният съд по-късно днес стигна до заключението, че криптовалутите могат да се разглеждат имущество, което подлежи на конфискация.

Остава неясно обаче как Южна Корея ще се справи със съхранението на цифровите активи. Въпреки това, днешното решение на съда показва забележителна правна референция, тъй като в Южна Корея има текущи наказателни дела, включващи дигитални активи.

Както бе съобщено през декември месец миналата година, прокурорите от Incheon District подадоха дело срещу фирма, наречена Max Mining, като фирмата бе обвинена в предполагаема измама за добив на криптовалути в размер на 250 милиона долара.
Съвсем наскоро, прокурорите в Сеул също повдигнаха дела срещу няколко местни борси за криптовалута. Обвиняемите бяха подозирани за измами и присвояване.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment