Споделете:

 

Южна Корея обмисля да адаптира лиценз за крипто-обмен, базиран на BitLicense

 

Южна Корея обмисля приемането на система за одобрение на крипто-обмените. Новата система е базирана на нюйоркския лиценз BitLincense.
Малко вероятно е окончателното решение да бъде взето след изборите през юни 2018 година. Правителствен служител сподели:

“Ние положително обмисляме приемането на система за одобрение на крипто-обмените като допълнителен регламент относно криптовалутите.”

BitLicense е лиценз за извършване на виртуална размяна на валути, който се предоставя от Държавния департамент за финансови услуги в Ню Йорк. Япония има подобна програма, в която Агенцията за финансови услуги издава лицензи за крипто-обмен. Изискванията за издаването на подобен линенз в Япония са много.Обмислянето на система за одобрение на крипто-обмените в Южна Корея идва в момент, в който крипто-пазарите не са “прегряти”, според BusinessKorea. Публикацията съобщава, че правителството в Южна Корея вижда по-стабилните цени на криптовалутите, в сравнение с ниските и високите цени през декември и януари. Друг правителствен служител коментира:

“Някои твърдят, че правителството трябва да налага данъци, вместо да въвежда допълнителни регулации, ако пазарната волатилност намалее още. Ще проведем среща, за да отговорим на националната петиция, свързана с цифровите валути, но е много вероятно да подобрим сегашните регулаторни мерки.”

Петицията, на която се позовава правителствения служител е свързана с искане за по-слабо регулиране на криптовалутите в страната. Тази петиция събра над 200 000 подписа от южнокорейската общественост през януари 2018 година и поиска правителствен отговор.

Южнокорейският пазар за дигитална валута е един от най-големите в света. Според източници, един на всеки три притежава около 5 000$ в криптовалути, докато 80% от южнокорейските инвеститори са реализирали печалби от криптовалути.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment