Споделете:

 

Южна Корея планира да обяви информация относно данъците, свързани с криптовалута, до юни 2018

 

Министерствотото на финансите в Южна Корея планира да обяви рамката за данъчното облагане на криптовалутите до края на тази година. Очаква се правителството да започне да облага криптовалутите с данък през 2019 година.
След срещата на Министерството на финансите на тазгодишната среща на върха на Г 20, Южна Корея планира да представи плана си за данъчно облагане на криптовалутите, заедно със собствения план на Г 20, за да отправят препоръки за регулирането на крипто-сектора до юли 2018 година.
Според публикация в “Financial News”, Министерството на финансите обмисля да наложи данък върху капиталовите печалби на притежателите на криптовалути. Служител от Министерството на финансите заяви:

“Нямаме конкретна времева рамка, но мислим за обявяването на информацията относно налагането на данък върху виртуалните пари през първата половина на годината.”
Сред другите предложения Министерството на финансите разглежда начисляването на данък върху печалбите, генерирани от продажбата на криптовалути. Ако приходите, произтичащи от крипто-транзакции, се разглеждат като “временни и нередовни”, се начисляват други форми на данъци върху дохода. В доклада се споменава още:

“За да се облагат походите, произтичащи от сделки с виртуална валута, е необходимо да се измени законът за данъка върху доходите, за да се добави към категорията “облагаеми данъци”.”

Данъчната служба се очаква да представи предложение за преразглеждане на законопроекта за облагане с данъци в Народното събрание през август тази година.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment