Споделете:

 

Южна Корея планира да разреши ICO монетите при “определени условия”

 

Забраната на Южна Корея за първоначалното предлагане на монети (ICO) може да бъде отменена през следващите няколко месеца.

Korea Times“, медийна компания, съобщи, че южнокорейското правителство скоро ще се откаже от забраната за първоначалното предлагане на монети (ICO) и ще позволи продажбата на този тип монети при определени условия. През 2017 година правителството на Южна Корея забрани ICO монетите. На корейските граждани също е забранено да инвестират в корейски ICO кампании. Това накара новите компании в Южна Корея, които са фокусирани върху подобен тип кампании, да преместят фирмата в страни, в които е позволена тази дейност, като Естония или Швейцария. Длъжностно лице от южнокорейското правителство заяви през “Korea Times”:

“Финансовите власти обсъдиха с данъчната агенция на страната, министерството на правосъдието и други правителствени служби план за разрешаване на ICO кампаниите в Корея.”

През последните няколко месеца южнокорейското правителство изрази две основни притеснения за криптовалутите, а именно анонимността и данъчното облагане. Вече са въведени мерки срещу анонимната анонимната търговия в страната.


Необходим е регламент за ICO монетите, за да се развива индустрията

“Korea Times” също така добави, че правителството ще разреши на инвеститорите да инвестират в ICO монети, ако правителството има достъп до данни за притока на капитали както от индустриалните инвеститори, така и от търговците на дребно. Регламентът за ICO, който далеч не е окончателен, би позволил на инвеститорите в криптовалути да инвестират в ICO монети, като същевременно предоставя възможност на дружествата с ICO кампании да функционират нормално, ако не влизат в конфликт с разпоредбите.

Южнокорейците обикновенно са активни инвеститори в света на криптовалутите, като 1 от 5 инвестира в дигитални активи.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment