Споделете:

 

Южна Корея прекратява анонимната търговия с криптовалути днес

 

Новата южнокорейска система за криптовалутни акаунти влезе в сила днес в национален мащаб, с което се прекратява настоящата практика, която позволява анонимна търговия с криптовалути. Търговците трябва да откриват сметки с истинските имена в борсите, за да депозират пари, с които да търгуват с криптовалута.

Системата с истински имена е вече в сила

Южна Корея започва да конвертира съществуващите виртуални сметки за криптовалута в счетоводни сметки с реални имена, както е заповядано от правителството. Изпълнението на тази нова система ефективно приключва “използването на анонимни банкови сметки, за да се предотврати използването на криптовалутите за пране на пари и други незаконни дейности”. Шест големи банки в страната участват в новата система, сред които са Shinhan Bank, Nonghyup Bank, Индустриалната банка на Корея, Kookmin Bank, Hana Bank и Gwangju Bank. Откриването на сметки за криптовалути е забранено в продължение на седмици, докато банките са интегрирали системата.

Новите правила забраняват на чужденците и непълнолетните инвеститори да откриват банкови сметки за търговия с дигитални валути.

Анализатори прогнозират, че ще има много искания за откриване на нови сметки след въвеждането на новата система. Въпреки това, банките виждат малки промени от предходната година, добавяйки, че някои клиенти може да са открили сметки онлайн. Служител на Индустриалната банка на Корея заяви, че няма голяма разлика в броя на клиентите, които откриват сметки за търговия с дигитални валути в банката.

Проверка на истинското име

За да открият нова банкова сметка за търговия с криптовалути, клиентите трябва да подават документи, с които да се потвърди самоличността им, като например сметки за комунални услуги, фишове за заплати, плащания с кредитни карти, лични документи и други.

Bithumb търгува с банките Nonghyup Bank и Shinhan Bank, Upbit с Индустриална банка на Корея , Coinone с Nonghyup и Korbit с банката Shinhan. “При разглеждането на броя на виртуалните сметки, които са обект на преобразуване на новата системата, Индустриалната банка на Корея има 570 000 сметки, Nonghyup Bank има 1 милион сметки и Shinhan Bank 140 000 сметки”.

Корейската Асоциация за блочкейн разкри, че 10 компании от 25-те обмени за криптовалута използват корпоративни сметки, а не виртуални. В това число са включени Coinnest, Gopax, Coinlink и Eyalabs.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment