Споделете:

 

Отделът за финансово разузнаване в Корея (KFIU) и други местни финансови агенции ще регулират обмените за дигитални валути като банките и ще наложат строги политики за борбата с изпирането на пари, за да се гарантира, че престъпниците няма да използват криптовалути за незаконни дейности.

Подобно на Япония

По време на заседанието на Консултативния съвет по политика, което се проведе на 8 юни, директорът на KFIU, Ким Геун-Ик, проведе обширна дискусия относно съществуващите разпоредби за предотвратяване на изпирането на пари и финансиране на тероризма, като предложи по-строги политики както за търговските банки, така и за независимите доставчици на финансови услуги. По същото време KFIU заяви, че ще последва стъпките на водещи икономики като САЩ, за да предотврати изпирането на пари.

Първоначално KFIU планира да наложи нови политики за широкомащабни финансови институции. Но в по-късни дискусии, KFIU заяви, че агенцията ще се координира с Конгреса, за да приеме законопроект, който ще позволи на местните финансови органи да наблюдават прозрачността на традиционните банкови сметки и потребителите на криптовалути.

Регламентът може да се окаже подобен на този, който бе приложен от властите в Япония. В момента, крипто-обмените в Южна Корея могат да функционират като комуникационен доставчик с лиценз от 40$. Като такъв, дори Комисията за свободна търговия, регулаторната власт в страната за икономическа конкуренция, нямат правомощия да контролират крипто-обмените.За да се предотврати използването на криптовалути като Биткойн и Ethereum в “подземните икономики и подозрителни дейности”, KFIU постигна консенсус, за да признае крипто-обмените като финансови институции и съответно да ги регулира. Говорител на KFIU заяви:

“Съгласно действащите наредби, съществуват ясни ограничения в предотвратяването на изпирането на пари в крипто-обмените, защото единственият начин, по който властите могат да разпознаят подозрителни транзакции, е чрез банките. Ако законопроектът на Яе Йун-киунг от Корейската демократическа партия бъде приет, местните власти ще могат да наложат идентични правила на крипто-обмените, които се прилагат за търговските банки.”

Отрицателно или положително?

По същество, ако законопроектът на Яе Йун-киунг бъде одобрен, крипто-обмените ще бъдат регламентирани като търговски банки и финансови институции.
Значителна сума от капитал на дребни инвеститори или индивидуални търговци е била “инжектирана” в крипто-пазара от началото 2017 година, позволявайки на пазара да се превърне в нововъзникващ клас активи.
Признаването на крипто-индустрията като подходящ регулиран финансов пазар ще бъде от ползва за глобалния пазар на криптовалута в дългосрочен план и ще подобри основното адаптиране на криптовалутите.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment