Споделете:


Южнокорейското правителство и местните финансови органи предупреждиха инвеститорите за появата на фалшиви криптовалути и борси.
На 13ти декември Южнокйорейското правителство и неговата сформираната от него работна група , отговорна за състоянието на криптовалутния пазар в страната проведоха инзвънредно заседание. Групата е изградена от служители на Минисстерство на финансите , Министертво на правосъдието, Комисията по финансов надзор и други държавни органи. Целта на заседанието бе да се обсъди сегашното състояние на пазара , както и да предложи редица проекти свързани регулация както на бизнеса , така и на инвеститорите.
Няколко от регламентите обсъдени на заседанието бяха:
-Забрана на чужденци и непълнолетни инвеститори да търгуват на местния пазар.
-Правилно регулиране на обмена на криптовалути , като допускане само на легитимни доставчици на финансови услуги , които да оперират на пазара.
Предвид бързо нарастващия брой на фалшиви борси и други платформи целящи измама , Юожнокорейското правителство бързо измести вниманието си върху регулирането на крипто-пазара.
Миналата седмица например, няколко борси бяха разкрити за измами и предадени на местните финансови органи. Един от фалшивите борси беше BitKRX, наречена на Korea Exchange (KRX), най-голямата финансова платформа за търговия в Южна Корея. BitKRX беше рекламирана като дъщерна на KRX , като по този начин привлече потребителите и популяризира бизнеса си като легитимен и регулиран , създаден от KRX.Chosun , Една от водещите медии в страната разкри , че местните финансови и правоприлагащи органи са взели да предприемат мерки срещу борсите ,използващи подвеждащ маркетинг. Националните органи разкриха , че няколко борси остават нерегулирани , заради неправомерно използване на имената на водещи финансови институции.
Един от членовете на Южнокорейската Биткойн асоциация сподели пред Chosun , че има хора ,които не са достатъчно опитни да работят с мащабни борси , затова прибягват до местния пазар. „Но често се оказва , че тези местни търговци не са в състояние да изпълнят поръчките си своевременно и това води до големи загуби за инвеститорите“ – допълни още той.
По-рано тази седмица от Bithumb заявиха , че правилния набор от регулации за бизнеса и инвеститорите единствено меже да подпомогне пазара и да стимулира неговия ръст.
За борсите като Bithumb  , които оперират с милиони долари дневно , регулациите са необходимост , защото голяма част от инвеститорите стават жертви на Понци схеми и друг тип измами. Този месец местните правоохранителни органи разкриха Понци схема на стойност 200 милиона долара. 14 души от Mining Max , система за облачен майнинг, бяха арестувани от икономическа полиция с няколко обвинения включително финансова измама в особено големи размери.
Според CryptoCompare , Южнокорейския криптопазар възлиза само на 4.6 процента от световния ,като се нарежда на 4то място след САЩ ,Япония и Европа.  На този малък пазар измамите могат да бъдат много лесно избегнати , ако инвеститорите внимават и търгуват само чрез регулирани платформи и борси.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment