Споделете:

Банките в Япония обмислят създаването на цифрова валута, J-Coin (Джей-Койн), която има за цел да премахне досегашните фиатни парични средства като опция за плащане. Новината изскочи от статия, в която се посочва, че койнът се планира с благословията на финансовите регулатори; става въпрос това да стане до Олимпийските игри през 2020 г. в Токио. Целта е рационализиране на финансовата система.

Наскоро Япония отново се превърна в най-големият криптовалутен борсов пазар с 50,75% пазарен дял.

Но в момента Япония функционира като 70-процентова кешова (в брой) икономика – цифра, която далеч надхвърля показателя в най-развитите страни, където цифровите транзакции са заменили парите в брой. Паричните транзакции създават много повече разходи във финансовия свят, отколкото цифровите транзакции.

J-Coin или Йена?

J-Coin е предназначена да функционира заедно с йената, вместо да я заменя. Монетата ще бъде разменяна в съотношение едно към едно. Услугите към монетата ще бъдат предлагани свободно, но ще бъдат и средство за проследяване на сделки; това е много по-сложно в едно общество, основано на средства в брой.

Монетата вероятно ще види бял свят през следващите години, въпреки че инфраструктурата на системата все още не е ясна. Тя може да се основава на технологията блокчейн, но спецификата все още не е оповестена. Последните доклади от Японската банка показват, че тя не счита технологията блокчейн за достатъчно “зряла”, за да обработва транзакциите.

Предложението за правителствена криптовалута е в съответствие с идеята, че правителствата по целия свят се стремят да започнат да “произвеждат” свои собствени криптовалути.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment