Споделете:

 

Японска интернет компания ще изплаща заплатите на служителите в Биткойн

 

Докато Биткойн е привлекателно инвестиционно средство, другите случай на използването му са по-малко популярни. По-малко хора използват Биткойн като метод за плащане на стоки и услуги в момента. Що се отнася до заплатите, Биткойн още не е известен метод за заплащане от работодателя.

GMO Internet Group потвърди интереса към Биткойн

Не е за първи път, в който GMO Internet Group е разгледала по-отблизо Биткойн. Компанията направи ясно изявление, че искат да работят с водещата криптовалута в служебен аспект. Засега основният фокус е върху изплащането на заплатите на служителите в Биткойн. Това означава, че японският интернет гигант ще позволи на служителите си да получават част от заплатата си в криптовалута. Това би било рисковано, като се има в предвид нестабилността на цената на Биткойн. Въпреки това изглежда, че има истински интерес към изплащането на заплатите в Биткойн. GMO Internet Group отбеляза, че бъдещето на Биткойн е добро, въпреки че текущата пазарна тенденция не е толкова положителна.Служителите сами определят сумите, които ще се изплащат в Биткойн. Минималната сума е 10 000 йени, докато максимумът е 100 000 йени. Тези суми все още са сравнително ниски в сравнение с това, което печелят служителите на GMO Internet Group, но това е началният етап от пускането на тази иновативна функция. Съществува и стимул за служителите, които използват този вариант, тъй като те получават бонус до 10%.

Ще предлагат ли други компании подобен вариант?

Има една добра причина за появата на този иновативен метод в Япония. Страната е направила Биткойн и други криптовалути законно платежно средство. Като такова, добавяне на подобен метод за изплащане на заплатите е по-лесно, отколкото изглежда. Изглежда, че и други компании могат да проявят интерес към този метод.
За GMO Internet Group, вярата в Биткойн и други криптовалути е много силна. Те считат, че криптовалутите ще се превърнат в универсални валути. Според някои криптовалутите имат огромни предимства пред фиатните валути, но всеки споделя това мнение. Очевидно е, че мненията за криптовалутите ще останат противоречиви. Но с компании като GMO Internet Group ще се случват все по-добри неща.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment