Споделете:

 

Японският гигант за търговия на дребно с електроника започна да приема плащания с Биткойн

 

Yamada Denki, една от най-големите вeриги за търговия на дребно за потребителска електроника в Япония, стартира плащания с Биткойн в два магазина в Токио.

Търговецът на дребно вече приема Биткойн в магазин със седалище Шинджуку- голям търговски център, в който се намират половината от най-натоварените железопътни гари. Вторият магазин се намира в непосредствена близост до основния бизнес район на Токио. Търговецът на дребно подкрепи идеята за приемане на Биткойн, като заяви:

“В допълнение към средствата за разнообразие, ние ще реализираме инициативи за подобряване на разпространението на Биткойн и популяризиране на употребата му. С въвеждането на услугата Bitcoin Payment Services ние отговаряме на разнообразните нужди на нашите клиенти както в Япония, така и в чужбина.”
Търговецът на дребно е партньор с големия японски обмен на дигитална валута BitFlyer, за да даде възможност на потребителите да плащат с виртуална валута, използвайки инфрасктруктурата за плащания PoS. Докато тестваше плащанията с Биткойн в двата магазина, Yamada Denki подчерта, че е насочена към национално адаптиране на услугата. След обявяването на партньорството, BitFlyer разкри забележително увеличение на бизнесите, приемащи Биткойн, чиито общи транзакции надвишават милиони йени на месец. Yamada Denki започна да приема Биткойн плащания след като конкуретните на компанията Bic Camera обявиха за свой собствен процес за приемане на Биткойн плащания през април миналата година. Bic Camera са адаптирали Биткойн плащания в над 40 магазина в цялата страна.

Тази седмица, най-голямата платформа за електронна дърговия в Южна Корея, Wemepu стартира Биткойн плащания заедно с още 11 други криптовалути, включително Етериум, Лайткойн и други. Wemepu имат партньорски отношения с основния корейски обмен Bithumb.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment