Споделете:

 

На 3 септември, вчера, потребител в Reddit, посочи, че около един милиард долара в Bitcoin са прехвърлени в Bitfinex, Binance и Bitmex. Това се случва, когато крипто-пазара започва да показва признаци за бичи пазар.

Потребителят в Reddit разяснява как е извършено прехвърлянето. Според потребителя оригиналната сметка, от която са прехвърляни парите, датира от 2014 година и се смята, че е свързана с една от сметките на Silk Road.Сумата в Bitcoin е била прехвърляна на части до различни сметки, за да се предотврати проследяването. Всяка “порция” има около 100 монети и е прехвърляна до различни под-портфейли. Тези портфейли са били активни през последните 4 дни, след като са били неактивни повече от 4 години. Освен това първоначалната сума, която е била прехвърляна от основните портфейли, има стойност от приблизително 844 милиона долара. Това не важи за Bitcoin Cash и другите “форкове” на Bitcoin. Тези монети първоначално са били разделени на 60 000 монети, а в последствие на 30 000. Частите продължават да намаляват с течение на времето, като последните “порции” са с около 100 монети. Все още не е известно дали собственикът на портфейла иска да продаде или прехвърли тези монети. Въпреки това, според последните констатации, те са прехвърлени до Bitfinex, Binance и Bitmex през последните 10 дни.

Собственикът на портфейла е прехвърлил повече от 11 114 BTC до Bitfinex, един от основните крипто-обмени в глобален мащаб.

Транзакции до Bitfinex, направени от 24 август до 2 септември.

Администраторът на портфейла също така е прехвърлил над 4 421 BTC до Binance и около 210 BTC до Bitmex.

Транзакции до BitMex, направени от 24 август до 2 септември.

Освен това, потребителят в Reddit твърди, че допълнително 350 BTC са бири прехвърлени до Bitmex.

Допълнителни транзакции до BitMex.Това противоречи на съобщението на американското министерство на правосъдието. През месец октомври 2017 година, американското министерство на правосъдието твърди, че са продали всичките Bitcoin монети, които са били конфискувани след като беше затворен онлайн пазара за наркотици, Silk Road. Тези Bitcoin монети са били продадени в поредица от търгове. Правителството на САЩ получи 43,2 милиона щатски долара в замяна на монетите. Освен това, Тим Дрейпър, инвеститор в рисков капитал, съобщава, че е купил над 30 000 BTC, които са били конфискувани по време на акцията.

Транзакциите към платформи за търговия обаче не показват влияние върху цената на Bitcoin. Според CoinMarketCap, по време на това съобщение, цената на Bitcoin (BTC) е около 7 288 долара с пазарна капитализация от 125.7 милиарда долара. Същевременно цената на Bitcoin показва положителен растеж с около 5% през последните 7 дни.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment