Споделете:

 

20-годишните са най-активни в крипто-инвестициите

 

Южнокорейската информационна агенция, Yonhap, съобщи, че според скорошно проучване 20-годишните са най-активни в инвестициите в дигитални валути. Резултатите не са изненадващи- младите поколения от цял свят предпочитат да инвестират в тази нова индустрия, а не в акции или облигации.

Фондацията за защита на финансовите инвеститори в Корея проучи 2530 души на възраст между 25 и 64 години и установи, че 22,7% от 20-годишните купуват криптовалута. Според проучването, 30-годишните, които инвестират в криптовалута, са 19,3%, а 40-годишните едва 12%. 60-годишните, които са инвестирали в криптовалута, са едва 10,5%, но те са инвестирали най-много пари.
Общо 70,2% купуват криптовалута като инвестиция, докато 29,8% купуват дигитална валута, за да платят за стоки и услуги.

Освен това в Южна Корея, компанията за рисков капитал Blockchain Capital изглежда е привлякла над 2 000 американци на възраст между 18 и 34 години през ноември 2017 година. Резултатите показват, че 30% 1 000 долара в Биткойн или други облигации, но само 2% от тях притежават криптовалута. Управляващият директор на Blockchain Capital, Спенс Богарт, заяви:

“Резултатите от проучването засилват нашата увереност спрямо бъдещето на Биткойн.”
Друго проучване, проведено от крипто-обмена, London Block, през декември 2017 година, показва, че едва 5% от хората под 45-годишна възръст са инвестирали в криптовалута, а 11% планират да инвестират през следващата година. В проучването са участвали 2 000 британци. През 2018 година се очаква 1/3 от младото поколение да инвестира в криптовалута. Младите поколения показват различни инвестиционни намерения. Пример за това е, че 35-годишните през 90-те години биха инвестирали в недвижимо имущество или в различни облигации. Но повечето от 35-годишните планират да инвестират в децентрализираното бъдеще на инвестициите- Биткойн, Етериум и други.

Анализаторите дори споделиха, че хората избират Биткойн пред златото. През миналата година Филип Стрийби от RJO Futures заяви:

“Биткойн е откраднал голяма част от пазарния дял на златото.”

Криптовалутният експерт Гарик Хилман обясни, че повечето хора нямат доверие на традиционните финансови институции, поради настъпването на финансовата криза през 2008 година.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment