Споделете:

 

22 страни подписаха международно споразумение за блокчейн

 

Тъй като крипто-пазара се бори да възвърне позициите си след рекорда от миналата година, традиционните финансови институции, корпорации и правителства се стремят да използват основната технология на Биткойн за собствените си цели.

На 10 април 22 държави от Европейския съюз подписаха Декларация за създаване на Европейско блокчейн партньорство. С цел да се утвърди Европа като световен лиден в разработването на блокчейн технологията, международното партньорство е средство за сътрудничество между държавите-членки, за да се обменя опит и експертни позиции в областта на технологията. Мария Габриел, комисар по въпросите, свързани с цифровата икономика, приветства подписването на Партньорството и направи някои сериозни изявления:

“В бъдеще всички обществени услуги ще използват блокчейн технологията. Блокчейн технологията е чудесна възможност за Европа и държавите-членки да преосмислят своите информационни системи. Технологията също така предоставя по-добра защита на личните данни. Партньорството, подписано днес, дава възможност на държавите-членки да работят заедно с Европейската комисия, за да използват огромния потенциал на блокчейн технологията за по-добри услуги за гражданите.”
От като се проведе EU Blockchain Observatory and Forum през февруари тази година, Европейската комисия вече е вложила 80 милиона евро в проекти, свързани с блокчейн технологията. Комисията планира да похарчи допълнителни 300 милиона евро за блокчейн технологията през следващите няколко години. Следните държави са подписали Декларацията: Австралия, Белгия, България, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Великобритания.

Членовете на ЕС и на Европейското икономическо пространство, които не са подписали Декларация, като Унгария, все пак са поканени да се присъединят към Европейско блокчейн партньорство.
Два проекта, свързани с блокчейн технологията, са финансирани от ЕС. Измежду проектите, които са финансирани от ЕС е MHDMD- блокчейн за електронно здравеопазване.

 

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment