Споделете:

304 милиарда: Криптовалутите сега са по-ценни от Visa

 

Пазарната оценка на всички криптовалути надхвърля пазарната капитализация на водещия доставчик на финансови услуги Visa, с 50 милиарда долара. Пазарната капитализация на Visa е малко над 254 милиарда долара, докато пазраната капитализация на целия крипто-пазар е малко над 304 милиарда долара.

Visa срещу криптовалутния пазар

Според годишният отчет на Visa през 2016г., мрежата Visa обработва годишно сделки на стойност около 5,8 трилиона долара. Повече от 83,2 милиарда транзакции са били уредени в мрежата на Visa през 2016 година.

За разлика от това, пазарът на криптовалути урежда ежедневно значително по-малко транзакции. Мрежата на Ethereum урежда повече транзакции от всички криптовалути, а целият крипто-пазар обработва около 1 милион транзакции на ден. Това означава, че транзакциите на месец са приблизително 30 милиона, а за година 360 милиона.
Основните разработчици на повечето публични блокчейн вериги като Bitcoin и Ethereum обаче работят върху разработването и внедряването на второстепенни платежни мрежи. Използването на второстепенни канали за плащане като “Lighting” и “Plazma” ще позволят на криптовалутите като Bitcoin и Ethereum да се превърнат в сигурен “склад”, докато платежните канали работят като мрежата на Visa и се зареждат над криптовалутите.
Неотдавнашен доклад от екипа на Blockstream, озаглавен “Скалируемо финансиране на Bitcoin микропроцесорни канали”, разкри, че с необходимите решения, като например микропроцесорните канали, могат да поддържат поне 800 милиона потребители с настоящата инфраструктура.


“Ние идентифицираме две основни предизвикателства- капацитета на блокчейн и блокираните средства. Дори и при увеличаване на размера на блока беше изчислено, че капацитетът на блокчейна може да поддържа само 800 милиона потребители с микропроцесорни канали поради броя на верижните транзакции. С откриване на канали от блокчейна се постига намаляване на използването на блокчейн и по този начин на каналите. За група от 20 нода (notes) със 100 канала между тях, това може да спести до 96% от блоковото пространство.”

Вече, по отношение на ежедневния обем на търговията, пазарът на криптовалути ежедневно обработва сделки на стойност над 10 милиарда долара, от криптовалута към фиат и обратно. Глобалният пазар за обмен на криптовалута обработва годишно 3,6 трилиона долара, което е по-близо до обема на мрежата на Visa.

В дългосрочен плащ обемът на транзакциите на криптовалути ще бъде в състояние да надмине този на Visa.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment