Споделете:

 

 

Популярна медия в Япония, Nikkei, съобщи, че Японската данъчна агенция (NTA) е напълно наясно, че 331 инвеститори в сектора на дигиталните валути са отчели приход от 1 милион долара чрез търговия, генерирайки общо 331 милиона долара.

Японската данъчна агенция съобщи, че в събраните данъци през 2017 година са с 3% повече от тези през 2016 година, като общия приход от събраните данъци е около 41,4 милиарда йени. От 21,98 милиона души, които са подали данъчна декларация, 549 лица отбелязват неоперативни приходи от 1 милион долара, като тези приходи най-често са генерирани от акции, активи, стоки и имоти. От 549 физически лица, 331 са инвеститори в криптовалута, като те също са генерирали над 1 милион долара печалба.

През 2017 година японското правителство, Агенцията за финансови услуги и Японската данъчна агенция, че местните парични органи ще облагат с до 55% данък неикономическата печалба, генерирана от инвестиции. През февруари Bloomber съобщи, че японското правителство намекна за намеренията си да започне да облага инвестициите в криптовалута с до 55% данък, особено за лица, които са генерирали печалби на стойност над 365 000 долара. Но японското правителство не изясни политиката си по отношение на данъците върху криптовалутита.В региони като САЩ, данъчните агенции и местните финансови власти преди това принудиха компании като Coinbase, да споделят информация за клиентите си с големи инвестиции в дигитални валути. Въпреки това, Японската данъчна агенция заяви, че всички 331 инвеститори са декларирали своите приходи от инвестиции в криптовалута. Също така правителството в Япония остана оптимистично настроено по отношение на доброволната данъчна декларация за инвеститорите в криптовалута.

Все пак някои индустриални експерти заявиха, че броят им изглежда твърде нисък, за да е истина и подчерта, че вероятно съществуват много други инвеститори, които не са декларирали прихода си.

Ще последва ли Южна Корея?

Миналата година южнокорейското правителство забрани на местните инвеститори да инвестират във вътрешни първоначално предлагани монети, за да минимизират риска. Въпреки това, след обявяването на предварителната продажба на монети (ICO) от Bithumb и Kakao извън Южна Корея, местното правителство заяви, че ще узакони национални ICO кампании, след като бъде изготвена подходяща данъчна политика. Южнокорейски държавен служител заяви:

“Правителството на Южна Корея няма друг избор освен да следва регулаторните рамки и тенденции, които са установени от други водещи правителства. Макар със сигурност да има отрицателна репутация, свързана с криптовалутите, позицията на правителството е да разреши това, което ще бъде в полза на южнокорейските пазари.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment