Споделете:

Група от изключително осведомени анализатори започна да проучва къде и колко се обработват транзакциите с ETH. Според анализа над 65% от всички транзакции с ETH се генерират чрез използване на временни адреси. С други думи, средствата влизат в адреса и отново напускат адреса, обикновено в рамките на един час, а адресите никога не се използват отново.
Намерената информация в блога CuberFund показва, че Ethereum миксер премества средствата на временни адреси, смесвайки ги от адрес до адрес и след това ги изпраща на фиксирани адреси в различни борси. Графиката показва процеса:

Проблемът с тези транзакции е, че те представляват огромна част от всички сделки с Ethereum. Анализът показва, че поне една от следните възможни опции трябва да е вярна за “миксерите”.

Избягване на контрол

1) Защитата, предлагана на клиентите чрез криптиране: всички средства на клиентите са смесени, така, че източниците на средствата да не могат да бъдат проследени, а онези, които държат чисти пари, да не могат да бъдат неоснователно обвинени в незаконна дейност.

2) Създаден е механизъм за защита на жителите на САЩ, които искат да избегнат контрола от регулаторните органи в страната.

3) Механизъм, използван от голяма борса за запазване на неприкосновеността на своите клиенти.

4) Всякакъв вид схеми за изпиране на Ethereum

Коя от тези опции всъщност е целта остава да се види. Ако обаче такъв голям брой сделки се осъществява чрез един механизъм, той поставя под въпрос пазарния растеж на Ethereum и действителното му използване.

Споделете:

About Author

Related posts

CBOE ще стартира търговията с ETH фючърсни договори по-късно през тази година

Споделете: Chicago Board Options Exchange (CBOE), един от най-големите борсови холдинги в света, се стреми да стартират фючърсни договори за Ethereum (ETH), съобщава Business Insider. Източници, запознати със ситуацията, заявиха пред Business Insider, че CBOE Global Markets планира...

Read More

Бяха откраднати повече от 20 милиона долара в ETH заради уязвимост в Geth

Споделете: Незащитени конфигурирани клиенти, изпълняващи Geth – програма с команден интерфейс, която изпълнява всички нодове в Ethereum, позволиха кражбата на над 20 милиона долара в ETH през последните няколко месеца. Someone tries to make quick money by scanning...

Read More

Циркулацията на Ethereum достигна 100 000 000

Споделете: Според графиките, циркулацията на ETH се е увеличила до над 100 милиона. Според CoinMarketCap общата циркулация е основен компонент за изчисляването на пазарната капитализация. Монети, които са блокирани или монети, които не могат да бъдат продадени в публична...

Read More

Leave a Comment