Споделете:

 

Alibaba осъди Alibabacoin за нарушаване на търговската марка

 

Компанията в Дубай, Alibabacoin Foundation et al, е съдена от най-голямата китайска компания за електронна търговия, Alibaba Group Holding Ltd. Използвайки името на Alibaba, компанията Alibabacoin е събрала 3,5 милиона долара чрез своето ICO.

По време на публичното предлагане през септември 2014 година, Alibaba имаше пазарна стойност от 231 милиарда долара, а през януари тази година компанията е една от най-големите в света с пазарна капитализация от 527 милиарда долара. След като Alibaba се е обърнала към основателите на Alibabacoin, но те не са предприели никакви мерки, гигантът за електронна търговия подаде дело срещу Alibabacoin. Alibaba познава добре съдебните дела, тъй като периодично възниква необходимост да се защити тяхната марка срещу предполагаеми продажби на фалшиви продукти в платформата за електронна търговия. Въпреки това, веднага след като заявиха, че няма да има Alibaba Coin, домейните alibabacoinfoundation и alibabacoinwallet са регистрирани от ответника. Съвпадение? Вероятно не.Според “бялата книга” на Alibabacoin Foundation, целта на тяхната предполагаема криптовалута е да се изплаща за оторизирани плащания.

“Новият блокчейн на AlibabaCoin ще използва технологията на изкуствения интелект, за да може да разпознава изображения. Това е най-надежният начин за разпознаване на човек и ще използваме тази технология за структурата на плащането.”

Alibabacoin изброява плановете за международна платформа за търговия на дребно, особено в страни, в които има крипто-обмени. Компанията твърди, че тяхната блокчейн технология “предлага сигурен и изключително удобен начин на плащане”.

Временната заповед срещу Alibabacoin по дело № 18-02897 в окръжния съд в Ню Йорк очаква подходящ отговор по отношение на предполагаемата им вина на 11 април. Документите по делото са подадени на 2 април 2018 година.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment