Споделете:

 

Лондонската фондова борса, една от най-старите фондови борси в света, одобри включването на минната ферма Argo Blockchain, която ще бъде първата компания, свързана с криптовалути.

Argo Blockchain заяви в изявление в понеделник, че се надява да събере 20 милиона паунда чрез първоначално предлагане на продукти. По-рано през тази година, компанията получи инвестиция от 1,9 милиона паунда от частни инвеститори. Джонатан Биксби, съосновател и изпълнителен директор на Arga Blockchain заяви:

“Компанията избра Лондонската фондова борса, отчитайки ролята на града като глобален център за финансови технологии. Лондонската фондова борса ще предостави на Argo профил и достъп до глобалния капитал, за да стимулира растежа ни и да ни помогне да създадем лидерска позиция в дългосрочен план.”

Argo Blockchain планира да таксува потребителите си  около 25 долара месечно за наета мощност за добив на дигитални валути. Argo Blockchain предлага добив на Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic и Zcash. Този ход е крачка напред в сектора на дигиталните валути.За Argo Blockchain

Argo Blockchain, основана миналата година, е компания за облачен добив на криптовалути. Компанията работи с абонаментен модел. Компанията е създадена с цел да подпомогне индивидуалния добив на криптовалути, тъй като нивото на трудност се е увеличило поради по-скорошното включване на ASIC миньорите в екосистемата. Самият Биксби заяви, че стартъпа е фокусиран върху това, да превърне добива на криптовалути достъпен за всички.

“Повече от 90% от крипто-добива се извършва от елитите в индустриален мащаб. Невероятно скъпо е да си купите хардуер, който е специализиран за добив на криптовалути. Искаме да се превърнем в Amazon Web Services за крипто.”

Компанията е със седалище в Квебек, Канада, която се превръща във все по-популярна дестинация за добив на криптовалути, поради наличието на евтина водна електроенергия, както и климат, който позволява миньорите да пестят пари от охлаждане.

В посока нагоре основните целеви пазари на Argo Blockchain са Европа, Северна Америка и Австралия. За да направи това, фирмата планира да разшири минната си дейност в Исландия и Китай. Също така компанията планира да използва електроенергия само от доставчици на възобновяема енергия.

Според съоснователя на Argo Blockchain, фирмата възнамерява да подражава на бързия растеж на Genesis Mining, исландска компания, която пусна подобна облачна минна дейност преди три години и в момента има два милиона потребители. В опитите си да изпревари съперници като Genesis Mining и Hydrominer- компанията се впусна в предварително публично предлагане (IPO).

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment