Споделете:
Eastern Grey Kangaroo (Macropus giganteus) two adults hopping, Murramarang National Park, New South Wales

Австралия може да спечели до 500 двупосочни Биткойн ATM устройства след партньорство между две местни фирми. Съгсласно споразумението между Stargroup и Digital X, софтуерът да устройствата по поръчка ще работи заедно със специално API, за да “модернизира” стандартните банкомати на Stargroup с функционалността за покупки и продажби на Биткойн монети. Главният изпълнителен директор на Stargroup, Тод Зани, казва:

“Това развитие може да бъде приложено и към други криптовалути, и да бъде разпространено в международен мащаб.”

Австралия е сравнително тиха в сектора на ATM устройствата. В САЩ конкуренцията се е развихрила сред производителите, които се стремят да излязат на пазара в цялата страна.
Тази стъпка печели доверие от страна на Digital X, която през юни получи 4,35 милиона инвестиционен пакет от местния консорциум Blochchain Global. Главният изпълнителен директор коментира:

“…Ние разглеждаме тази възможност като подходяща за да предложим на обикновенните австралийци лесен начин за използване на криптовалута.”

На законодателно равнище Австралия предприе официални стъпки за регулиране на криптовалутата. Австралия одобри Биткойн като законна валута миналия месец.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment