Споделете:

Австралийски сенатори от различни политически партии призоваха австралийската централна банка да обмисли официалното узаконяване на Биткойн.
Според The ​​Sydney Morning Herald Сам Дастяри и Джейн Хюм са обединили усилията си да помолят централната банка да:

“Приема Биткойн като официална форма на валута или рискува бъдещата конкурентоспособност на австралийската финансова индустрия на стойност 145 милиарда долара годишно”.

Според сенатор Сам Дастяри узаконяването на Биткойн ще доведе до революционен скок за австралийската финансова индустрия. Той казва още, че искат да създадат политическа среда, която да позволи този скок. Сам Дастяри добави още:

“Ние не можем да се конкурираме с азиатските страни, когато става дума за производство на евтини стоки и услуги. Може да се конкурираме когато става въпрос за финансови услуги.”

Джем Хям добави още, че развитието на Блокчейн в страната ще бъде основен участник в технологичната революция. Джем Хюм сподели още:

“Възможностите за правителството, академичните среди и частния сектор са огромни.”

Роналд Тъкър, който е представител на Австралийската асоциация за търговия с дигитални валути потвърди вярата си, че виртуалната валута подкрепена от правителството ще ограничи обмяната на чуждестранни валути.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment