Споделете:

Baidu, компанията която стои зад китайската онлайн търсачка, разкри, че стартира гейминг приложение, базирано на блокчейн технологията. Това разкритие идва само няколко дни след като компанията обяви за новата си платформа, наречена SuperChain.

Наречен, Du Yuzhou, което означава “Вселена“, играта представлява пътешествие в пространството, базирано на блокчейн технологията. Когато потребителите участват в блокчейна, ще получават “елементи” за играждането на собствена планета.

Елементите, приличащи на токени, които ще се получават като награда, първоначално ще бъдат достъпни чрез Airdrop. Тъй като потребителите събират повече елементи, те ще могат да развият своя собствена планета. Според официалния уеб сайт на играта, когато планетата расте, ще се увеличава и гравитацията, за да поеме още повече елементи, позволяващи отключването на допълнителни функции.По същество, целта на играта е да позволи на потребителите да използват функциите, които биха могли да възникнат от активи, подобно на криптовалутите.

Компанията заяви:

“Целта на Du Yuzhou не е да създаде нова криптовалута, а да проведе експеримент в цифровото общество.”

Компанията отказа да сподели повече информация относно играта, като например кой блокчейн ще се използва. От компанията заявиха, че се очаква приложението да бъде налично от следващата седмица.

В понеделник тази седмица, главният учен относно блокчейн технологията в Baidu, Xiao Wei, разкри за платформата SuperChain, която се твърди, че е съвместима с мрежата на Биткойн и Етериум. Според Xiao Wei, платформата може да направи максимум 100 000 транзакции в секунда.

Миналият месец, компанията Baidu, започна да съхранява промените в записите на Baidu Baike, еквивалентът на Wikipedia в Китай, чрез блокчейн технологията.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment