Споделете:

Bank of England възобновява възможността за банкова криптовалута

 

 

Bank of England не е обърнала гръб на криптовалутата, създадена от централната банка, въпреки че обяви това решение по-рано тази година.

Марк Карни, управител на Английската централна банка, сподели, че ще разгледа казуса относно цифровата валута, която е създадена от централната банка. Той потвърди твърдението си, че криптовалутите не се използват като пари в настоящия момент.

По-рано тази година банката заяви, че няма да стартира банкова криптовалута поради възможните последствия за финансовата система. Банката, която започна да проучва криптовалутата през 2015 година, в крайна сметка реши, че потребителите ще изберат дигиталната валута и ще затворят търговските си банкови сметки, като това ще навреди на финансовата система. Банката също така изрази притесненията си относно възможността да използва политиката си за лихвен процент, като по този начин се поддържа финансовата система стабилна.


Bank of England “поглежда” към блокчейн технологията

Въпреки това, Карни отбеляза също така, че блокчейн технологията има потенциал за централното банкиране. Той каза, че това спестява много изчислителна енергия.
През април Bank of England публикува доказателство за концепцията за анализ, който ще позволи на клиентите да споделят информация в сигурна мрежа.
Също така банката заяви, че поддържането на данните в целия свят и подобряването на поверителността на потребителите е в ранен етап, но възможността за постигане на тези цели все още съществува.
През 2016 година банката започна работа в екип с финтех компании, като започна своята програма “Fintech Accelerator”.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment